Recruto Logotype

Att rekrytera rätt personal

Postad i Rekrytering, 1 november, 2016

Att rekrytera rätt personal är nyckeln för att skapa en arbetsplats som är rolig att arbeta på, där man arbetar effektivt, med passion och där medarbetarna framförallt är duktiga på vad de gör. Rekrytering kan dock vara svårt och varje erfaren entreprenör vet att felrekryteringar kan kosta företaget både stora pengar och mycket tid. Därför har man på senare år i allmänhet blivit mer noggranna och lägger mer tid på att rekrytera rätt personal till rätt tjänst.

Processen med att rekrytera personal får dock inte dra ut på tiden mer än nödvändigt. Effektivitet och professionalism är därför högt efterfrågat bland de som söker efter smarta verktyg för att rekrytera rätt personal.

Webbaserade verktyg för rekrytering

Recruto har sedan 2003 utvecklat och levererat webbaserade verktyg för rekrytering till företag, kommuner och organisationer runt om i landet. Visionen har sedan starten varit att förenkla vardagen för våra kunder genom moln-baserade verktyg för rekrytering och bemanning. Med vår produkt får man den flexibilitet man behöver och dessutom ett tryggt och genomarbetat verktyg som är specialdesignat för att hitta rätt personal för just ditt företag.

Att rekrytera med hjälp av vår produkt skall kännas smidigt och tryggt. Därför strävar vi alltid efter att skapa en stark relation med våra kunder. Hos Recruto får man snabb och kunnig support när man behöver den och vi är dessutom måna om att vara lyhörda för våra kunders önskemål inför en investering i de verktyg som vi erbjuder. Har man funderingar kan man med andra ord alltid lita på att man får snabb hjälp och svar på sina frågor från någon av våra duktiga medarbetare.

Den som vill rekrytera ny personal till sitt företag har ofta en kravspecifikation som man vill få uppfylld. Personen man anställer skall ha kunskapen som krävs för jobbet, rätt personlighet för att passa in i företagskulturen och framförallt en inställning som visar att man vill lyckas i sitt nya jobb och vara en viktig del i sin arbetsplats framgång och framtida utveckling. Endast kandidater som uppfyller dessa önskemål är sådana som kan komma i fråga för anställning och att kunna sortera ut dem från de andra på ett smart sätt är viktigt för att lyckas med sin rekrytering av personal.

Med Recrutos verktyg för rekrytering kan man enkelt sköta allt från annonsering till kandidatfiltrering och intervjubokning. Man får en tydlig bild av vart i rekryteringsprocessen man befinner sig och är alltid medveten om nästa steg i flödet.

Vi är övertygade om att webbaserade verktyg med funktionalitet, användarvänlighet och tillgänglighet spelar en viktig roll när det kommer till att rekrytera rätt personal och därmed uppfylla alla de krav som arbetsgivare idag har när de vill hitta nya medarbetare. Recruto ser därför alltid till att ligga i framkant på marknaden inom webbaserade verktyg för rekrytering och följer utveckling och teknik med stort intresse för att kunna uppdatera oss och våra verktyg efter behov. Vi vet att det är viktigare än någonsin att rekrytera rätt personal för rätt jobb!

Ta kontrollen över rekryteringsprocessen

Rekryteringsbranschen är en stor marknad och det finns mängder av företag där ute som är villiga att ta hand om ditt företags rekryteringsprocess. Detta kostar ofta mycket pengar och är inte nödvändigtvis rätt sätt för just dig. Det kan vara svårt för en utomstående firma att förstå företagets unika affärskultur och de behov som du är ute efter.

Ett webbaserat verktyg för att rekrytera rätt kan därför vara en smart investering som tillåter dig att spara tid, få nödvändig hjälp med screening och annonsering men som samtidigt låter dig ha full kontroll över själva processen – från början till slut. Det är helt enkelt en kostnadseffektiv och smart investering man som företagare inte bör vara utan. En ovärderlig hjälp på vägen till rätt personal för just ert företag.

Hundratals arbetsplatser tar idag hjälp av Recruto för att hitta rätt personal för att rekrytera och kunderna blir fler och fler. Potentialen med webbaserade verktyg för att rekrytera personal är stor och kan vara rätt val för den som på ett kostnadseffektivt och smidigt sätt vill hitta rätt medarbetare för framtiden.

Bästa rekryteringsföretagen

Postad i Okategoriserade, 1 september, 2016

Bästa rekryteringsföretagen, rekryteringssajterna

Marknaden förändras i en takt som kan vara svår att hänga med i – nästan oavsett vilken bransch det handlar om. Det dyker upp nya typer av jobb och anställningsalternativen är många. Det är därför inte så konstigt att det idag är mer regel än undantag att man på ett eller annat sätt använder sig av något av de många rekryteringssajter som finns på marknaden när man skall anställa nya medarbetare i sitt företag. Vare sig det handlar om bemanning eller ren rekrytering finns det en mängd olika tjänster för rekrytering att välja mellan och det kan därför vara svårt att veta vart man skall börja.OK

De bästa rekryteringsföretagen är dock de som ger företaget som vill anställa stora möjligheter att själva styra processen och på riktigt vara involverade i vem som får komma på en intervju. Helt enkelt rekryteringstjänster som är moderna och har progressiva sätt att se på rekrytering som faktiskt fungerar i ett samhälle som snurrar snabbare än någonsin.

Smarta rekryteringsverktyg

Med Recrutos verktyg för rekrytering kan du göra just detta eftersom man erbjuder sina kunder att själva ta hand om rekryteringsprocessen med hjälp av väl genomarbetade system som stödjer bland annat annonsering och utformning, urval av kandidater och kommunikation med de som är aktuella för ett visst jobb. Det är med andra ord en flexibel och professionell lösning som sparar tid.

Gäller det istället bemanning och hantering av extrapersonal har Recruto även där verktyg som förenklar vardagen för såväl medarbetare som arbetsgivare. Verktyget som kallas för Staff hjälper till med hitta rätt person till rätt plats. Det är dessutom interaktivt där medarbetarna som har behovsanställning kan visa när de är tillgängliga för arbete och kommunicera med sin arbetsgivare via systemet.

De bästa rekryteringssajterna är med andra ord de som du som företagare har kontroll över själv och där du är fri att anpassa din rekrytering och bemanning helt efter företagets behov.

Rekryteringsföretagen Manpower, Poolia och Academic Work är en annan form av verksamheter som fokuserar på att hantera rekryteringsprocessen åt företag som letar efter den bästa personalen till lediga tjänster. Rekryteringstjänsten man väljer för att hitta bra personal bör dock inte bara baseras på att det är ett välkänt företag som man anlitar utan även på funktion och huruvida den faktiskt överensstämmer med vad ditt företag söker.

Oavsett om det gäller behovsanställningar eller rekrytering av personal som skall arbeta heltid i ens företag vill man ha medarbetare som på riktigt känner passion för sitt arbete. Dessutom är det för arbetsgivare naturligtvis viktigt att personalen har den kompetens som efterfrågas för den aktuella tjänsten.

Kontrollera rekryteringsprocessen

Vi lever i en tid där effektivitet på många sätt är nyckeln till framgång. Detta gäller i allra högsta grad även när man skall rekrytera ny personal, hantera sin extrapersonal och bemanning vid behovsanställningar. Processen får med andra ord inte ta för mycket tid samtidigt som kvaliteten måste upprätthållas för att inte riskera felrekryteringar och andra bemanningsproblem.

Recrutos verktyg för rekrytering och bemanning gör processen i allra högsta grad effektiv men samtidigt tillförlitlig. Eftersom rekryteringssajten är utformad på ett sådant sätt att det är du som arbetsgivare som styr processen från början till slut med stöd av systemet sparar du både tid och pengar som annars skulle behöva läggas på otaliga telefonsamtal då en utomstående rekryteringskonsult är ansvarig.

De bästa rekryteringsföretagen på dagens marknad är helt enkelt de som lyckas identifiera användarnas behov och krav på ett effektivt verktyg som gör jobbet utan att för den skull vara komplicerade. Med Recrutos verktyg för bemanning och rekrytering går det dessutom enkelt att följa upp statistik.

Rekryteringstjänsten som Recruto tillhandahåller gör det enkelt att uppnå allt detta – man registrerar själv dessutom enkelt ett eget konto via www.recruto.se och styr processen från början till slut. Det är kostnadseffektivt – oavsett vilken storlek man har på sitt företag. Helt enkelt en rekryteringsprocess som passar alla.

En försmak av nya responsiva designen av Staff

Postad i Nyheter, 9 maj, 2016

Nu är den snart här, testversionen av nya responsiva versionen av Recruto Staff för arbetstagare. Inom två veckor kommer en utvald skara av personer som dagligen använder nuvarande app för att fylla i sin tillgänglighet och se sina bokningar att kunna testa nya responsiva designen och nya funktionerna i Recruto Staff.

Under sommaren jobbar vi vidare med arbetstagardelarna, att göra rekryteringssystemet och bemanningssystemet för dig som rekryterar via eRek och söker efter personal i Staff tillgängligt på alla olika plattformar (mobiler och läsplattor).

 

Staff

Ovan: Kalendern där man kan hitta sina bokningar och fyller i sin tillgänglighet. Längst ner i bilden syns nya navigationen. Till vänster om Kalendern når man Anslagstavlan och till höger Tidsrapporteringen. Anslagstavlan har tidigare funnits på desktopversionen men inte fungerat att använda i mobilen. Tidsrapporteringen är en helt ny funktion. Den kommer dock inte att vara aktiverad i testversionen.

 

 

Staff

Ovan: Sidonavigationen som den kommer att se ut på mobilen . Där kommer man att hitta precis samma funktioner som man hittar på desktopversionen.

Vi ser fram emot lanseringen av nya responsiva designen. Det är ett stort steg framåt för Recruto som hela tiden jobbar för att att ligga i framkant när det gäller användarvänlighet!

Vårt bemannings- och rekryteringssystem blir responsivt

Postad i Bemanning, 11 februari, 2016

Vi jobbar för högtryck med att göra vårt webbaserade rekryteringssystem eRek och bemanningssystem Staff helt och hållet mobilanpassade och möta framtidens behov av än mer flexibla och responsiva system. Målet är att både du som arbetsgivare och du som kandidat framöver ska kunna använda Recruto lika lätt och smidigt oavsett om du sitter med en smartphone, läsplatta eller en dator. Vi har siktet inställt på att kunna erbjuda våra kunder denna mobilanpassade layout fram emot vårkanten. Det kommer passa ypperligt att kunna ta med sig läsplattan och en kopp kaffe ut i solen för att titta igenom nya ansökningarna som har kommit in i eRek eller redigera den där bokningen i Staff som behöver uppdateras då förutsättningarna har ändrats.

Hör gärna av dig till oss på Recruto om du har några frågor om vårt rekryteringssystem eRek eller bemanningssystem Staff. Ring på 031-799 90 65 eller maila till info@recruto.se.

rekryteringssystem
En första glimt av Recrutos nya gränssnitt!

 

Ny funktionalitet i Recrutos rekryteringsprogram eRek

Postad i Okategoriserade, 14 januari, 2016

Nya anpassningar i ansökningsformulären i Recrutos rekryteringsprogram innebär att kandidater nu ännu lättare och användarvänligare än tidigare kan söka jobb från mobila enheter och surfplattor. Detta kan öka antalet ansökningar vilket i många fall kan vara positivt men tänk på att det inte är möjligt att bifoga CV:n eller andra dokument via dessa mobila enheter. Det finns helt enkelt inte stöd i telefoner eller surfplattor att bifoga dokument på ett enkelt sätt. För dig som idag kräver CV och/eller Personligt brev bör fundera på att ta bort kravet och istället begära in denna information i ett senare skede i rekryteringsprocessen.

iphone-1

 

Ny funktionalitet i eRek rekryteringssystem eRek v 49

Postad i Nyheter, 4 december, 2015

Nu är det ännu enklare att meddela berörda kollegor i samband med att du publicerar en ny platsannons genom rekryteringssystemet eRek. Välj att kryssa för rutan ”Meddela administratörer med tillgång att annonsen har skapats” så får alla som har tillgång till annonsen ett e-postmeddelande. Separat kan du även välja om du vill meddela någon/några av de superadmins som finns i rekryteringssystemet.

Rekryteringssystem

Synka kalendern i Recrutos rekryteringsverktyg med din egen!

Postad i Nyheter, 26 november, 2015

Nytt i vårt rekryteringsverktyg eRek är att du kan synka kalendern med din egen. Om du idag använder intervjubokningsfunktionen genom verktyget kan du nu få alla inbokade intervjutillfälle automatiskt till din personliga kalender genom en enkel inställning. Genom att prenumerera på eventet (se nedan) synkas din kalender automatisk och du får bättre kolla på dina arbetsdagar!

Synka kalendern genom Recrutos rekryteringsverktyg

Nytt i Recrutos bemanningsverktyg Staff

Postad i Bemanning, 20 oktober, 2015

Nu kan din extrapersonal svara på förfrågningar direkt via sms och e-post utan att öppna Staff-appen. Det sparar tid för din personal i samband med att de vill intresseanmäla eller boka sig själv till jobb. Genom nya funktionen är tanken att svarsfrekvensen ska bli bättre och att du som arbetsgivare ska få ut ännu mer av bemanningsverktyget Recruto Staff.

Din personal klickar på länken i sms:et (se exempel nedan) och kommer till en sida där det finns mer detaljerad information om jobbet och möjlighet att intresseanmäla eller tacka nej till uppdraget.

Svara på förfrågan via sms

Nytt i rekryteringsprogrammet eRek v 39

Postad i Nyheter, 25 september, 2015

Nytt i Recrutos rekryteringsprogram eRek är att stapeln som presenterar en kandidats lämplighet nu visar ett medelvärde av de sammanlagda lämplighet som alla administratörer har satt. På detta sätt får man ut ännu mer värdefull information av vårt rekryteringsprogram!

Medelbetyg

En helt nytt ansikte utåt!

Postad i Bemanning, 7 september, 2015

I fredags den 4 september släppte vi vårt nya ansikte utåt, vår nya hemsida som vi har jobbat med en längre tid. Nu är den lanserat och vi på Recruto är glada för detta. Vårt mål har varit att skapat en sajt som ännu bättre förmedlar nyckelfunktioner i hos våra webbaserade verktyg eRek och Staff. Även det unika med att du via vår sajt själv enkelt kan komma igång med våra verktyg. Det säger väl ändå en hel del om användarvänligheten som genomsyrar våra verktyg. Det ska vara enkelt att välja Recruto!