Recruto – Rekryteringsprocess

Recruto Rekrytering

Enkel och effektiv rekryteringsprocess

Recruto har en väl beprövad rekryteringsprocess för att hjälpa dig rekrytera rätt personal. Det är ett webbaserat rekryteringsverktyg med vilket du snabbare kan hitta rätt person för jobbet. eRek har visat sig vara effektivt och tidsbesparande under hela processen. Bland våra kunder som dagligen använder våra resurser kan nämnas Delicato, Hotel Amalias Hus och Svenska Alarm.

Kravprofil

Första steget är att identifiera dina behov och vilka egenskaper du letar efter.

  • Personlighet
  • Utbildning
  • Erfarenhet
  • Egenskaper för arbetsuppgifterna

Du behöver specificera allt som kan ha inflytande på vilken kandidat du letar efter. När du har dina kriterier och behov klara blir det lättare för dig att gå vidare till nästa steg.

Anpassade annonser

Du skapar dina egna annonser och ansökningsformulär i Recruto. Här kan du få med allt det som du vill veta från sökande kandidater. Det ska tydligt framgå vilken kompetens som krävs. Dels för att sålla bort de som inte är optimala för posten. Men även för att inte missa de bästa kandidaterna.

Väl formulerade annonser förkortar rekryteringsprocessen och du undviker onödigt tidsspill. Det ska vara tydligt för kandidaterna både vad som är absolut nödvändigt för att kunna söka tjänsten och vad som kan vara önskvärt. Tack vare urvalet av frågor i formulären blir det dessutom enklare för dig att sortera de svar du får in. Annonserna kan publiceras till flera olika annonskanaler, inklusive Platsbanken.

Första urvalet och telefonintervjuer

Ett automatiskt e-postmeddelande möter de som ansöker. Därefter kan du gå igenom ansökningarna och lägga upp dem i den ordning du finner dem mest relevanta. Ansökningarna kan tex sorteras baserat på hur kandidaterna svarat på de olika urvalsfrågorna. I listan kan du skriva ner dina noteringar och tankar direkt i anslutning till varje kandidat. Basera dina observationer på helhetsintrycket du får av kandidaten och inte bara deras utbildning.

  • Titta närmare på
  • Kompetens
  • Erfarenhet
  • Attityd
  • Lämplighet

Du kan underlätta kommunikationen med de kandidater du väljer ut genom att skapa e-postmallar. I början har du ofta flera ansökningar och då lönar det sig att skicka ut ett standardmeddelande till dem vartefter de går vidare i rekryteringsprocessen.

Fysiska intervjuer

Du kan boka in dina intervjuer via eRek. Kandidaten får ett sms och tidpunkten visas sedan i verktygets kalender som du kan koppla till din egen. Samtidigt får de av dina medarbetare som är involverade i urvalsprocessen ett besked så de kan vara redo. Redan på ett tidigt stadium kan du välja vem som ska ta hand om vad, på olika behörighetsnivåer.

När du träffar kandidaterna kan du få ett bättre grepp om deras personlighet och kvalifikationer. Vid en mer djupgående intervju får du möjligheten att verkligen se helhetsbilden. Tack vare det tidiga urvalet har du bara kvar de som uppfyller dina behov.

En del väljer att låta kandidaterna gå igenom ett test innan de väljs ut. Vanligtvis handlar det om personlighetstest som kan vara ett komplement till utbildning och erfarenhet. Andra önskar att kandidaterna testas för sina numeriska eller verbala förmågor, vilket kan visa på deras förmåga att bearbeta information. Personlighetstester är allmänt accepterade som en bra grund för att se hur en person kan passa in på arbetsplatsen.

Kontrollera referenserna

Referenser är en viktig del av rekryteringsprocessen. Du ska kunna känna dig trygg på att verkligen få en person som är rätt för verksamheten. Vi rekommenderar att du kontrollerar ett par av kandidatens referenser. Det kan även ligga till grund för några av de frågor du vill ställa vid intervjun.

Anställning av slutkandidaten

När du kommit fram till den personen du vill anställa har du alla verktyg tillgängliga på eRek. Tex att kunna ladda upp anställningsavtal.

Spara kandidater

Om du får in många intressanta ansökningar men som inte passar för just den här rekryteringen. Då kan du behålla kandidaterna för framtida rekryteringar i en kandidatbank i rekryteringsverktyget eRek.

Effektiv och smidig rekrytering

Det tar mycket tid och resurser att rekrytera personal. Därför gäller det att vara effektiv. eRek har utvecklats för att kunna användas av både små och stora företag. Vi på Recruto vet att det är lika viktigt för den lilla lokala föreningen att hitta rätt person som det är för de stora internationella företagen.

Naturligtvis är verktyget anpassat för att uppfylla kraven i GDPR förordningen. Du väljer själv vem som ska ha tillgång till vilken information och hur den ska hanteras. Allt för att göra rekryteringsprocessen både säker och effektiv.

Senaste inläggen

Prenumerera på Recrutos Nyhetsbrev

Få dem senaste uppdateringarna, exklusiva erbjudanden samt spännande nyheter om rekryterings- och bemanningsprocesser.

Dela det här inlägget med dina vänner

Är du ett företag och har frågor om Recrutos webbaserade verktyg?

Perfekt! Som företag är du välkommen att ringa oss på: 031 - 799 90 65

Recruto är en systemleverantör och tar endast emot frågor via epost från jobbsökare och personer som jobbar i Recruto-appen.
dagar :
timmar :
minuter :
sekunder

💌 Dela kärleken – vi delar kostnaden!

Hämta din 50% rabatt - bara i februari!