Så kom Lidköping igång med Recruto

Vi fick en pratstund med Anna Ståhl i Lidköping som berättar om hur de kom igång med och använder Recruto. Läs och inspireras!

Hösten 2021 knappade den första kandidaten i Lidköping in sina uppgifter i Recruto. Idag är antalet gode män i systemet betydligt fler. Vi fick en pratstund med Anna Ståhl, administratör i Lidköping, för att höra hur de jobbar med Recruto.

– I Recruto kan vi rikta annonser med nya uppdrag till de gode män som bäst matchar uppdragets behov, eller lägga ut uppdragen på Recrutos digitala anslagstavla, säger Anna och fortsätter.

– Vi gjorde en lyckad satsning på att rekrytera nya gode män externt. Vi fick hjälp av vår kommunikationsavdelning att göra några korta filmer med en av våra gode män. De visades på sociala medier och på skärmar på utvalda platser. I filmerna hänvisade vi till Recruto för att göra en intresseanmälan. Det gav effekt, vi fick in en hel del nya kandidater.

Lidköping är värdkommun för samarbetet i Överförmyndare Västra Skaraborg. De övriga kommunerna är Essunga, Grästorp, Götene, Skara, Karlsborg och Vara. Länkar till Recruto finns på respektive kommuns webbplats.

– Intresseanmälan som kandidaterna gör på Recruto, både nya och gamla, blir ett kvitto på att det finns ett genuint intresse. Sen är det ändå inte riktigt alla som tar steget till att ta ett uppdrag.

Möjligheten att kunna välja att ta uppdrag i flera kommuner är viktigt för de sju kommunerna i Överförmyndare Västra Skaraborg.

– Vi har utformat formuläret för intresseanmälan så att kandidaten kan välja vilken eller vilka kommuner de kan tänka sig att ta uppdrag i. De flesta kan tänka sig mer än en kommun, även om vi strävar efter korta avstånd mellan gode män och huvudman, säger Anna och fortsätter.

– De stora fördelarna med Recruto är att alla ställföreträdare är samlade på en och samma plats, det är här vi letar nya kandidater. Det gör det mycket enklare för oss att hitta rätt matchningar. Den möjligheten har vi inte haft tidigare. Från att inte ha haft något rekryteringsverktyg alls så är det ett jättelyft med Recruto.

Andra fördelar är enkelheten i att kommunicera med ställföreträdarna genom Recruto och integrationen mellan ÖFS och Recruto.

– Det är framför allt information om nya uppdrag som vi kommunicerar via Recruto. Alla utbildningsträffar annonseras på Recruto, ställföreträdarna kan enkelt anmäla sig via en länk. Vi testade nyligen att göra ett SMS utskick, det var väldigt smidigt.

– Jag tycker det är bra att ställföreträdarens journal i ÖFS och noteringarna i Recruto är synkade samt att man kan se antalet pågående och avslutade ärenden i Recruto. Men jag ser också att här finns utvecklingsmöjligheter.

Recruto är utvecklat för användare av användarna. Feedback är oerhört viktigt för att fortsätta den löpande utvecklingen av tjänsten. Det är en hjärtesak för Recruto att lyssna och lära. 


Avslutningsvis

Har du frågor eller funderingar om Recruto? 

Kontakta oss! Vi berättar gärna mer.

info@recruto.se 

031-799 90 65

 
 

Senaste inläggen

Glad sommar från Recruto!

Förhoppningsvis är du redan lite solbränd och lagom utvilad 😊 Vi på Recruto vill bara passa på att önska dig härliga dagar och somriga upplevelser

Läs mer »

Prenumerera på Recrutos Nyhetsbrev

Få dem senaste uppdateringarna, exklusiva erbjudanden samt spännande nyheter om rekryterings- och bemanningsprocesser.

Dela det här inlägget med dina vänner

Är du ett företag och har frågor om Recrutos webbaserade verktyg?

Perfekt! Som företag är du välkommen att ringa oss på: 031 - 799 90 65

Recruto är en systemleverantör och tar endast emot frågor via epost från jobbsökare och personer som jobbar i Recruto-appen.
dagar :
timmar :
minuter :
sekunder

💌 Dela kärleken – vi delar kostnaden!

Hämta din 50% rabatt - bara i februari!