Bollerups Naturbruksgymnasium söker ny rektor

Tomelilla

Rektor

2023-02-02

Contact details

Jonas Berkling

0709-202333

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Length

Permanent employment

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Drivers licence

Car

Application

Final application date

2023-03-31

Date of publication

2023-02-02

Vi söker rektor till Bollerups Naturbruksgymnasium
 
Bollerup Naturbruksgymnasium är i behov av att rekrytera en rektor, då vår nuvarande går i pension sommaren 2023. Bollerup är ett Naturbruksgymnasium med ca 250 elever som läser inriktning lantbruk och häst. Flertalet elever har dessutom utökade studieplaner, då de kombinerar utbildningen, med delar av ekonomiprogrammet eller naturvetenskapliga programmet.  Skolan har ett riksintag med elever från drygt 90 kommuner i hela Sverige.  
 
Bollerup Naturbruksgymnasium är en friskola med internat. Skolan drivs av en stiftelse med 80 anställda på arbetsplatsen. Rektorn ansvarar för ca 30 personer, inklusive elevhälsan. Det finns en biträdande rektor, som särskilt ansvarar för internatet samt profilämnena. Rektorn sitter sedermera i Stiftelsens ledningsgrupp och är direkt underställd VD/Skolchef.
 
Det är en unik rektorstjänst som sällan blir ledig. Den ställer krav på rektorn utöver det vanliga. Vi har eleverna på plats dygnet runt och kontakten med elever och vårdnadshavare blir ofta intensiv och speciell när flera av eleverna bor långt bort.  Det krävs att man trivs med det utökade sociala samspelet och de ibland komplexa elevärendena. Arbetet som rektor på skolan innefattar stundtals ett stort socialt engagemang utöver en vanlig gymnasial rektorstjänst. Tjänsten innebär stor variation från att förvalta till att driva skolan framåt. Som rektor behöver man vara en god organisatör men även grundad som ödmjuk ledare. Skolans geografiska läge, utformning och unika sammanhållning kräver att rektorn besitter en vilja och förmåga om att samarbeta med alla på skolan. 
 
·        Du har pedagogisk examen 
·        Starkt meriterande om du har avslutat rektorsprogrammet och har erfarenhet av gymnasial utbildning
 
Vi vill att du har flera års arbetslivserfarenhet i ledande befattning och ett stort intresse för att kombinera skolfrågor med sociala utmaningar.  Bor du i en annan del av Sverige? Vi kan lösa boende på Bollerup.
I denna rekrytering samarbetar vi med ProAcademic del av Chefsbemanning Sverige AB som tillsammans med sitt dotterföretag Rektorspoolen är specialiserade på rekrytering/bemanning av rektorer och chefer inom utbildningssektorn. Tjänsten är på heltid och du behöver ha bilkörkort. Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!


Apply here
Final application date 2023-03-31

Do you know someone who should see this ad? Share!

Om företaget

Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium drivs av en stiftelse och är ett av Sveriges största skoljordbruk och framgångsrikt Naturbruksgymnasium. Bollerups Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola med naturbruksprogram med inriktning häst eller lantbruk samt yrkesintroduktion och gymnasiesärskola. Bollerup bedriver fullskaligt lantbruk och Stuteri. Vi har mjölk-, nötkötts-, griskötts- och växtodlingsproduktion samt även avel inom nöt, gris och häst.
Bollerup ligger vackert beläget mitt på Österlen.