Produktionsarbetare till Svedbro Smide

Nordanstig

Produktionsarbetare

2021-09-15

Contact details

David Backa

Rekryteringskonsult

063-14 04 82

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Length

Permanent employment

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Application

Final application date

2021-10-31

Date of publication

2021-09-15

Nu behöver vi hitta en medarbetare som vill jobba med tillverkningen av keramisk slipsten samt Svedbro kofot. Tjänsten innefattar även tillverkning av skaftholkar till Gränsfors Yxor samt andra övergripande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Tillverkning av keramisk slipsten:

Att tillverka slipsten innebär först och främst att framställa material till slipstenen, där man blandar medel och beståndsdelar efter recept. I nästa steg sker torkning och siktning av materialet och sedan sammanpressning av slipstenen i en press. Slutligen bränner man slipstenen i en ugn, avsynar, monterar och paketerar.

Tillverkning av Svedbro Kofot:

Samtliga kofotar som produceras är handsmidda. Tillverksningsprocessen innefattar i det första steget slipning och bockning av kofot där stålet värms upp till 1200 grader. I nästa steg sker härdning samt riktning av stålet innan det avsynas under en kvalitetskontroll för att slutligen målas och paketeras.

Tillverkning av skaftholkar till Gränsfors Yxor:

Tillverkningen sker genom pressning i tre moment samt punktsvetsning. Det krävs ingen särskild utbildning för just svetsningen då utbildning ges på plats. Efter avsyning och kvalitetskontroll sker paketering.

Förutom att arbeta med själva tillverkningen ingår även andra sedvanliga verkstadssysslor som tillexempel underhåll av maskiner samt verktyg, montering, slipning etc.

Kvalifikationer:

Att jobba med tillverkningen ställer krav på god hälsa och fysik då det stundtals är ett tungt arbete. Innan anställning kan det bli aktuellt med en hälsoundersökning för att fastställa din hälsa. För att fungera bra i rollen ska du gilla att arbeta med kroppen, vara uthållig, noggrann och kvalitetsmedveten samt tycka om att ha ordning och reda på dig och dina verktyg. Du ska klara av att arbeta såväl självständigt som i grupp och uppskatta teamarbete med en god laganda.

-       Truckkort efterfrågas

-       Svetskunskaper är meriterande men inget krav

Arbetstider:

Dagtid 06.45-15.30 Överlappande tvåskift kan bli aktuellt.

Förmåner:

Friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, subventionerad massage/naprapat, vi satsar mycket på personalens hälsa och förebyggande friskvård med anledning av arbetets fysiska krav. Kollektivavtal med IF Metall.

Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Apply for this job
Final application date 2021-10-31

Do you know someone who should see this ad? Share!

About the company

Svedbro Smide är ett familjeägt produktionsföretag beläget i Gnarp i Hälsingland. Under de mer än 100 år som företaget funnits har vi byggt upp en verksamhet kring smidesproduktion och smideskunskap, med fokus på kvalitet och miljöansvar. Vår verksamhet är idag indelad på fem områden: Svedbro Kofot, Trädfällriktaren Stalpen, Brytverktyg, Verkstad samt Special & Lego. Vi är 14 stycken anställda och finns i samma koncern som Woolpower AB, Gränsfors Bruks AB och Wetterlings Manufaktur.