Reporter till Sveriges ledande branschtidningar för handeln!

 • Stockholm

 • Reporter

 • 2019-06-17

Vill du vara en del av Sveriges ledande nyhetskälla inom handeln? Nu söker vi duktiga reportrar för att förstärka vårt kunniga team på redaktionen.
 
Som Reporter hos oss på Hakon Media blir du en del av ett snabbrörligt team som är experter på handeln. Vi gör handeln lönsammare genom att leverera oberoende, aktuell, trovärdig och relevant journalistik i olika kanaler. Här får du möjlighet att skriva för Icanyheter, Sveriges ledande branschtidning för dagligvaruhandeln med 71 000 läsare varje fredag samt Market, vår branschtidning med koll på hela handeln. Du är även med i arrangemanget av Sveriges största handelsgala, Retail Awards, som hyllar framgångsrika företag, personer och satsningar inom handeln. 
 
Dina arbetsuppgifter
I din roll som Reporter har du ansvar för att ta fram material till Icanyheter och Market genom att:
 • Leverera snabba nyhetstexter för webb och tidning
 • Skriva och fotografera till reportage
 • Genomföra djupgående intervjuer och personporträtt
 • Ta fram nya artikelidéer
 • Sprida artiklar i våra digitala kanaler (webb, app, nyhetsbrev, podd, sociala medier)
 
Din profil
För att lyckas i rollen som Reporter ska du gilla den snabba nyhetspulsen och lätt sätta ihop artiklar på kort tid utan att det nämnvärt påverkar kvaliteten. Du har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en prestigelös lagspelare som ställer upp för dina kollegor och delar med dig av din kompetens.
 
Med en förtroendeingivande ton har du lätt för att kommunicera med människor och kan locka fram nyheter. Du har en skarp känsla för vad som kan fånga läsarnas intresse och gillar att producera kvalitetsjournalistisk. Du vet hur man vinklar och skriver rappa texter samt har för vana att fotografera själv och använda sociala medier.
 
Vi ser gärna att du är en van nyhetsreporter med en bred kompetens när det gäller såväl papperstidningar som digital nyhetsförmedling och kan hoppa in på andra uppgifter. Du har relevant utbildning inom journalistik och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är också en fördel om du har erfarenhet av ekonomijournalistik samt detaljhandeln sedan tidigare.
 
Vi erbjuder dig
 • Ett roligt och stimulerande arbete med kompetenta trevliga medarbetare och engagerade kunder.
 • Delaktighet i ett mediehus som växer med stora möjligheter att påverka företagets och tidningarnas utveckling.
 • En spännande bransch att jobba med.
 • En stimulerande och prestigelös arbetsmiljö där allas insatser, kunskaper och idéer värderas högt. 
 
Din ansökan
Skicka ett personligt brev och CV i ett dokument till oss nedan senast den 18 augusti 2019. Intervjuer sker fortlöpande och hittar vi dig som är lämplig för rollen kan tjänsten bli din redan innan ansökningstiden har gått ut. Vi tillämpar provanställning 6 månader. 
 
Vid frågor om rekryteringsprocessen: Karin Axelsson, HR-chef Hakon Media, på karin.axelsson@hakonmedia.se eller telefon 072-453 99 32. Vid frågor om tjänsten: kontakta Pontus Edman, Redaktionschef, på pontus.edman@hakonmedia.se eller telefon 070-169 30 89.

Contact details

Name: Karin Axelsson

E-mail: karin.axelsson@hakonmedia.se

Phone: 0724539932

Terms

Job Title: Reporter
Type of employment: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-07-16
Date of publication: 2019-06-17

About the company

Hakon Media är ett mediahus vars uppdrag är att driva och utveckla hela handeln och livsmedelskedjan genom att granska och bevaka den. De etablerade varumärkena Market, Icanyheter och Livsmedel i fokus finns i bolaget och levererar utöver nyhetstidningar och magasin även ett digitalt nyhetsflöde, olika digitala nyhetsbrev, natives, rörligt, podcast, event, föreläsningar samt en mängd nischade publikationer som rapporter, årsböcker, försäljningsstatistik och annat. Hakon Media är ett helägt dotterbolag till Ica handlarnas förbund med säte i Stockholm/Solna.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!