Företagare/VD – Polfärskt Bröd, Gotland

Gotland

Företagare/VD

2023-01-19

Contact details

Rolf Lindgren

0705136694

E-mail me

Alexander Lindgren

0727407998

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Application

Final application date

2023-02-20

Date of publication

2023-01-19

Polfärskt Bröd är en rikstäckande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln.
 
Företaget omsätter cirka 3 miljarder kronor och säljer och levererar några av marknadens starkaste varumärken inom matbröd, Polarbröd. Korvbrödsbagarn, Fazer och Skogaholm. Polfärskt säljer även bröd från Hatting och Brödverket samt kaffebröd från Gille och Hägges. 51 procent av Polfärskt Bröd AB ägs av Polarbröd AB. 
 
Tillsammans med sina kunder och sina partners skapar Polfärskt Bröd attraktiva, lönsamma och säljande brödavdelningar i Sveriges alla dagligvarubutiker. Detta gör företaget genom lokalt ägandeskap och central gemenskap i en unik kombination.
 
Vill du vara med och utveckla den svenska brödkategorin tillsammans med några av marknadens största bageriföretag och starkaste varumärken? Brinner du för att leda en verksamhet, utveckla affärer och har ett coachande ledarskap? Vill du bli Företagare samtidigt som du får jobba med ett redan etablerat och starkt sammanhang med god sammanhållning som satsar framåt? Då kanske detta är uppdraget för dig!
Polfärskt Bröd består av 24 bolag som tillsammans täcker in den svenska marknaden. Nu söker vi en ny Företagare/VD till vårt distriktsbolag som ansvarar för Gotland. Rollen som Företagare/VD innebär att du förutom rollen som VD även blir ägare för bolaget, vilket kräver en ekonomisk insats.
 
Som Företagare/VD på Polfärskt Bröd förväntas det att du;
Axlar det operativa och ekonomiska ansvaret för verksamheten på Gotland
Aktivt leder, följer upp och själv är operativ i den dagliga verksamheten
Utvecklar och optimerar verksamheten enligt affärsidé och strategisk plan
Skapar nya affärsmöjligheter för verksamheten på Gotland
Ansvarar för implementering av centrala initiativ för att utveckla Polfärskt Bröds affär
Bygger goda relationer och nätverk externt – säkerställer god kundnöjdhet
Coachar och utvecklar medarbetare – säkerställer god personalnöjdhet
Skapar ett gott arbetsklimat med engagerade och motiverade medarbetare
I alla lägen är en förtroendeingivande och god representant för Polfärskt Bröd
 
På Polfärskt Bröd erbjuds du möjligheten att arbeta som en värdeskapande partner till svensk dagligvaruhandel, där du får möjlighet att driva och utveckla din verksamhet, samtidigt som du är en del av ett större sammanhang. Då vi söker en Företagare/VD som kan gå in som ägare i bolaget, blir detta en möjlighet för dig som vill bli företagare där du får jobba med starka varumärken och etablerade kundrelationer från dag ett. Dessutom kommer du in i en organisation som växer och satsar framåt. Polfärskt Bröd är känt för sin kultur och entreprenörsanda där de anställda uppmanas
till initiativ och till att ta plats.  Alltid med fokus på gemenskap där man tar hand om och hjälper varandra.
 
Vi söker dig med relevant erfarenhet av kvalificerad affärsroll, så som VD, Försäljningschef, Egenföretagare eller motsvarande. Erfarenhet av ledande kommersiellt ansvar med goda resultat är ett krav. Tidigare roll får gärna innefatta en mix av både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Har du branscherfarenhet från dagligvarubranschen är detta starkt meriterande. Det kan vara både från detaljistledet och från leverantörsledet. Som person är du resultatorienterad och motiveras av att få möjlighet att utveckla både affärer och medarbetare. Dessutom är du engagerad, prestigelös och operativ. En person som gillar att vara med i verksamheten samt har god förmåga att samarbeta med andra.
 
Polfärskt Bröd värdesätter de kvalitéer som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
 
Vi hanterar inga ansökningar via post eller e-post.
 
Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rolf Lindgren, 070-513 66 94 på Future Management. 
 
Välkommen med din ansökan!
Apply here
Final application date 2023-02-20

Do you know someone who should see this ad? Share!

Om företaget

Totalt har Polfärskt över 600 anställda varav 450 säljande distributörer som utgår från 31 strategiskt utplacerade brödterminaler över hela Sverige. Läs mer på www.polfarskt.se.