Akademibokhandeln & Bokus söker Operativ Inköpare/Supply Planner

Stockholm

Supply Planner

2022-11-22

Contact details

Olle Mikkelsen

CEO/Senior Executive Recruiter

0703-374405

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Length

Permanent employment

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Application

Final application date

2022-12-07

Date of publication

2022-11-22

Bokusgruppen är i en spännande fas med fullt fokus på att skapa en supply chain i toppklass för sina varumärken Akademibokhandeln och Bokus, med målet att att ge kunden en positiv kundupplevelse som präglas av valfrihet, enkelhet och snabbhet. Som ett led i detta utvecklar och förbättrar vi både vår konsumentlogistik och våra inköpsprocesser. I rollen som Supply Planner ansvarar du för produktens flöde genom verksamheten, från leverantör till kund, och blir en viktig del av Bokusgruppens arbete att bibehålla en effektiv och lönsam varukedja.  
 
Med en stark företagskultur och engagerade medarbetare jobbar vi alla mot samma vision – läsglädje för alla, varje dag. Arbetet hos oss ledsagas av våra värdeord Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad.
 
Rollen innebär
Som Operativ Inköpare/Supply Planner på Bokusgruppen blir du en del av Varuförsörjningsteamet. Vi arbetar med att säkerställa tillgängligheten i såväl butik som e-handel. Arbetet innebär därmed många olika kontaktytor, både internt och externt, och ställer krav på att vara lösningsorienterad och flexibel. Du blir en aktiv del i att utveckla verksamheten och teamets arbetsrutiner i vårt arbete mot en mer prognosbaserad och analytisk inköpsprocess.
 
I rollen ingår att:
  • Optimera lagerhållning för både butik och ehandel.
  • Ansvara för att prognoser och tillgänglighet håller hög och jämn kvalitet, med fokus på storsäljare, kampanj och säsong.
  • Orderläggning, orderuppföljning och avvikelsehantering för såväl påfyllningsordrar som nyhetsordrar.
  • Uppföljning och analys av satta KPI:er, (bl.a. tillgänglighet, omsättningshastighet och prognosuppföljning) samt driva förbättringsaktiviteter kopplat till dessa. 
  • Ständigt utvärdera och förbättra teamets arbetsprocesser.
 
Vi letar efter
För att trivas som Operativ Inköpare/Supply Planner på Bokusgruppen är du en strukturerad person som drivs av att utveckla och att utvecklas inom ditt område. Du har en förmåga att se nya möjligheter och effektiviseringsområden med fokus på kunden samt visar en hög grad av självledarskap. Du har en god förmåga att analysera och agera på data. Du blir en del av ett prestigelöst team som tror på att vi alla blir bättre om vi arbetar tillsammans, och vi tror därför att du är öppen och lyhörd som person.  
 
Vi önskar att du har:
  • Högskoleutbildning inom supply chain/ekonomi/logistik eller motsvarande. 
  • Minst 3 års erfarenhet av liknande roll inom varuförsörjning.  
  • Meriterande med tidigare erfarenhet av detaljhandel. 
  • Erfarenhet av Relex (varuförsörjningssystem) är starkt meriterande. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning. Placering är på Bokusgruppens huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm, med möjlighet att arbeta hemifrån 1-3 dagar i veckan.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Retail Recruitment.
Varmt välkommen med din ansökan!
Apply here
Final application date 2022-12-07

Do you know someone who should see this ad? Share!

Om företaget

Bokusgruppen är Sveriges marknadsledande bokhandelsaktör som med de starka och kompletterande varumärkena Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln når en mycket stor andel av Sveriges befolkning. Förutom böcker i alla kanaler och format erbjuds ett stort och inspirerande övrigt sortiment. Bokusgruppen ska möta kundernas varierande behov och vara förstahandsvalet för så många som möjligt. Med en stark företagskultur och engagerade medarbetare jobbar vi alla mot samma vision – läsglädje för alla, varje dag.

Bokusgruppen äger Bokhandelsgruppen (med varumärket Akademibokhandeln) och Bokus (med varumärkena Bokus och Bokus Play). Bokusgruppen har ca 410 anställda, varav 96 på kontor och resterande i butik, huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö och Göteborg. Den årliga omsättningen är cirka 1,8 miljarder (inkl franchise). Bokusgruppen är sedan 4 juni 2021 noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer information www.bokusgruppen.com.