Anmälan studiebesök fordonsmekaniker

Göteborg

Fordonsteknik:

58 dagar kvar

Kontakt

Christina Sandgren

010-488 18 55

Maila mig

Reimond Ardner

010-4860762

Maila mig

Villkor

Anställningsform

Tillsvidare

Varaktighet

6 månader eller längre

Arbetstid

Heltid

Lönevillkor

Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag

2024-06-16

Publiceringsdatum

2024-01-31

 
Vill du jobba med bilar och andra fordon? Här får du lära dig ett yrke som passar perfekt för dig som gillar bilar och andra fordon. Många kommer direkt ut i jobb efter utbildningen.
 
Varmt välkommen till ett studiebesök på utbildningen till fordonsmekaniker som är ett bristyrke. Det finns fortfarande stor efterfrågan på mekaniker tunga fordon (buss och lastbil), personbil samt maskinmekaniker. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter inom motorbranschen och vi ser gärna både män och kvinnor på utbildningen. För att kunna gå utbildningen behöver du vara inskriven som arbetslös.
 
För att få mer information kring utbildningen är du välkommen på ett studiebesök på Lernia i Göteborg, Hildedalsgatan 4C Vi har studiebesök varje onsdag kl 13.00.
 
 Om du efter studiebesöket är intresserad av läsa utbildningen så fyller du i en intresseanmälan för själva utbildningen. Om du sedan innan har fått en anvisning till utbildningen så kommer du att få en kallelse till aktuell start via mail.
 
Vid ev frågor om utbildningen skicka mail till fordon.goteborg@lernia.se eller christina.sandgren@arbetsformedligen.se
 
 
 
 
 
Anmäl dig här
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Känner du någon som borde se denna annons? Dela!

Om företaget

Lernia: Utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

VI TAR FRAM EN PLAN FÖR DIG:
Innan utbildningen går vi igenom dina kunskaper och din bakgrund. Du får göra tester där vi kan se vilka kunskaper just du har. Efteråt tar vi fram en plan för hur din utbildning ska se ut

DU LÄSER EN INRIKTNING INOM FORDONSTEKNIK:
Om du inte har någon tidigare utbildning i fordonsteknik börjar du med att läsa en förberedande utbildning. Vilken inriktning du kan gå beror till exempel på var du bor och vilka yrken som behövs där. På nästa sida ser du vilka yrkesinriktningar du kan läsa i Göteborg.

DU LÄR DIG GRUNDEN I YRKET:
I inriktningkurserna får du lära dig grunden i yrket du valt och hur du jobbar med det praktiskt. I vissa inriktningar finns det fördjupningskurser där du kan lära dig ännu mer. Några av våra inriktningar är personbilsmekaniker, tunga fordon (buss och lastbil) och maskinmekaniker.
EFTER UTBILDNINGEN:
Det är lätt att hitta jobb för dig som utbildar dig till mekaniker för lastbil, buss och andra tunga fordon. Bilskadereparatörer och fordonslackerare är exempel på yrken det finns ett stort behov av på arbetsmarknaden. Många av våra deltagare får jobb direkt efter sin APL, arbetsplatsförlagt lärande.

EN BRANSCH FÖR KVINNOR OCH MÄN:
Arbetsgivarna i fordonsbranschen söker fler kvinnor att anställa som mekaniker, bilskadereparatörer och fordonslackerare. Det finns många anledningar till det. Dels för att det behövs mer personal av båda kön. Dels för att en blandning av kvinnor och män gör arbetsplatser bättre. Därför uppmuntrar vi både kvinnor och män att söka utbildningen. KAN JAG GÅ EN ARBETSMARKNADSUTBILDNING? För att få delta i denna arbetsmarknadsutbildning behöver du kunna bra svenska. För deltagande i den förberedande utbildningen finns inga formella krav,
men för yrkesinriktningarna ser branschen gärna att man har B-körkort.

renew access