Linux System Engineer

Göteborg

Linux System Engineer

2021-11-22

Contact details

Cais-Mari Bengtsson

0728579789

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Length

Permanent employment

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Application

Final application date

2022-01-23

Date of publication

2021-11-22

Är du en erfaren systemingenjör/system engineer som gillar att arbeta i Linux-miljöer? Vill du arbeta i ett svenskt företag med prisbelönt teknik och som är ledande på trådlös internetanslutning för kollektivtrafik?
Icomera söker dig som vill vara en del av Icomeras IT-driftsteam, i en roll med fokus på systemteknik och den fortsatta utvecklingen mot mer automatisering och CI / CD. 

Vad Icomera erbjuder dig

  • En arbetsmiljö där vi är öppna för nya idéer och vågar testa nya metoder, tekniker och sätt att göra saker. En miljö där vi tar hand om varandra och har kul att arbeta tillsammans. En miljö där vi firar våra framgångar, små som stora, tillsammans som ett team.
  • Spännande och varierande arbetsdagar.
  • Trevlig och modern kontorsmiljö i Göteborgs centrum.
  • Vi värdesätter dig och din hälsa och erbjuder bra förmåner.
  • Vi är en hybridarbetsplats, dvs. du har möjlighet att jobba hemma några dagar i veckan.

Tjänsten

Som systemingenjör kommer du att ingå i vår avdelning för IT-drift i Göteborg (Icomera HQ).
Du kommer att ingå i ett växande team och rapportera till Jonatan. Jonatan tror på frihet under ansvar och öppen kommunikation. Jonatan och hans gäng gillar teknik, datorer, videospel och klättring men du är välkommen oavsett vad du är intresserad av! 
 
Vår miljö är Linuxbaserad med enstaka undantag. Du kommer att fokusera på den operativa delen av Linux-administration, automatisering och script (verktygsutveckling).
Du kommer att ha stor frihet att leda oss i tekniska beslut och policys. Vi går mot automatisering och du kommer att vara en viktig person i den förändringen. Andra områden som du kommer att beröra är containers och databaser (MySQL / MariaDB, MongoDB, PostgreSQL), övervakningsverktyg (OP5, Grafana).

Vem är du?

Du tycker verkligen att det är kul med systemadministration och automatisering och vill lära dig mer varje dag.
Du är duktig på Linux-administration, automatisering och script, du har bra kunskap om hantering av containrar(docker) och databaser (MySQL / MariaDB, MongoDB, PostgreSQL) och en god förståelse för verktyg för övervakning (OP5, Grafana). Har du dessutom grundläggande förståelse för nätverks TCP / IP är det toppen. Men viktigast av allt är du som person och att du gillar att hjälpa dina kollegor.
Låter det här som en intressant tjänst för dig? vill du veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare, Cais-Mari Bengtsson för mer information.
 
Välkommen med din ansökan!
Apply for this job
Final application date 2022-01-23

Do you know someone who should see this ad? Share!

About the company

Icomera är världens ledande leverantör av trådlös internetanslutning för kollektivtrafik, och har åtagit sig att främja grön mobilitet. Vår prisbelönta teknik betjänar miljontals Wi-Fi-användare i mer än 40 länder över hela världen, vilket gör kollektivtrafiken till ett bättre, säkrare och mer attraktivt alternativ för passagerare, vilket stöder vårt uppdrag att minska koldioxidutsläppen med 3-4 miljoner ton under nästa år. 
Icomera är ett helägt dotterbolag till ENGIE Ineo, och har sitt huvudkontor i Göteborg, med kontor i USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike och Italien.
Globalt består Icomera av drygt 300 personer globalt och ca 100 st sitter på Odinsgatan i Göteborg.
Icomera välkomnar kandidater från alla bakgrunder och vi värdesätter en mångsidig och inkluderande arbetsmiljö.