Missa inte chansen! ELCOWIRE I HELSINGBORG SÖKER PROCESSOPERATÖRER

  • Helsingborg

  • Processoperatör

  • 2021-09-02

Ta tillfället i akt!


Nu har du möjlighet att få ca 16 veckor lång yrkesutbildning i kombination med praktik som startar i oktober/november 2021, med målet att få anställning i produktionen på Elcowire i Helsingborg.
                              _________________________

 

Skulle du trivas med att arbeta på en stor arbetsplats med en trevlig och familjär företagskultur? Vill du arbeta i ett bolag som har en ledande position i Norden och i norra Europa samt som är marknadsledare inom elektrifiering av järnväg?


Rollen som processoperatör:
Arbetsuppgifterna består främst i att tillverka och förädla valstråd och profiler av koppar, kopparlegeringar och aluminium som används till ledare för elektrisk ström.
Du kommer att ingå i ett arbetslag med trevliga kollegor - till viss del kommer du arbeta med återkommande arbetsmoment vid maskinerna, men du kommer även rotera mellan olika arbetsuppgifter.
Arbetet är uppdelat i 2- eller 3-skift, vilket innebär att du arbetar ”rullande”: förmiddag, eftermiddag, natt, helg och helg/natt.
 
För att lyckas som processoperatör och passa in i gruppen behöver du ha ett stort intresse av att lära och inte vara rädd för att hugga i där det behövs.
En bra processoperatör är självgående, noggrann och har ett högt kvalitetsfokus, men hemligheten för att lyckas bygger på vilja, hjälpsamhet, ödmjukhet och samarbete.
 

 Om ovan stämmer in på dig och du:

-         Är 18 år eller äldre.
-         Kan svenska obehindrat i tal och skrift.
-         Har B-körkort och grundläggande datorkunskaper.
-         Tycker att det är kul att lösa problem och motiveras av att nå målen för dagen, då kommer du passa in väl och inte minst trivas väldigt bra i ditt nya Elcowireteam.
-         Har du dessutom truckkort är det meriterande.
 
Så går rekryteringen till:
I denna rekrytering samarbetar vi med Helsingborg Stad och Arbetsförmedlingen, via ett ESF-projekt. 
 
Målet är visstidsanställning på 100% i mars 2022 och därefter tillsvidareanställning.
Innan du påbörjar ditt arbete får du gå en ca 16 veckor lång yrkesutbildning, i kombination med praktik på Elcowire, där utbildningen startar i oktober/november 2021. 
 
Denna möjlighet riktar sig till dig som är folkbokförd i en kommun i nordvästra Skåne och inskriven på Arbetsförmedlingen. Du behåller din nuvarande ersättning under tiden.
Du som uppfyller kravprofilen kommer att bjudas in till ett möte där vi berättar mer om jobbet, yrkesutbildningen och nästa steg i urvalsprocessen.
Inför varje anställning kommer en hälsoundersökning göras och i samband med det även ett alkohol- och drogtest.
Elcowire ber dig även beställa ett utdrag från belastningsregistret (utdrag enskild individ), som överlämnas till HR inför rekryteringen. 
 
 
Övrig information:
Elcowire värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning, såväl som etnisk samt kulturell mångfald.
 
Det är viktigt att Elcowires värderingar stämmer överens med dina.
Nedan nyckelord beskriver hur Elcowire ser på affärsutveckling och deras relationer gentemot kunder, medarbetare, partners, vår ägare och samhället.
 
ELCOWIRES VÄRDERINGAR:
 
ANSVAR
Vi vårdar och bygger vidare på långsiktiga relationer och vi agerar ansvarsfullt mot kunder, medarbetare, partners, vår ägare och samhället
 
FÖRTROENDE
Vi är hängivna och starkt engagerade i att uppfylla våra löften.
Vi agerar på ett trovärdigt och tillförlitligt vis.
 
RESPEKT
Vi lyssnar på varandra och visar varandra hänsyn. Vi är öppna och accepterar olikheter.
 
PASSION
Våra kunders framgång är vår passion.
Vår prioritet är att uppfylla våra kunders behov och att hantera deras utmaningar.
                               _________________________
 
 
Du som ansöker och uppfyller kravprofilen kommer att bli kallad till en obligatorisk informationsträff som sker under vecka 41. Bevaka din mail, där kommer information/länk om vilken dag och tid informationsträffen sker.
För mer information:

Contact details

Name: Johan Blomqwist

E-mail: johan.blomqwist@helsingborg.se

Phone: 0738021836

Terms

Type of employment: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed
Drivers licence: Car

Application

Final application date: 2021-10-07
Date of publication: 2021-09-02

About the company

Företagsbeskrivning:.
Elcowire Group ägs av Liljedahl Group, en internationell industri- och handelskoncern med verksamhet i Norden, övriga Europa och Kina.

Liljedahl Group har idag sju helägda innehav och är huvudägare i det noterade bolaget Bufab. Liljedahl Group har utvecklats med lönsamhet sedan starten 1982. https://liljedahlgroup.se

Elcowire Group finns i Sverige, Tyskland och Kina, placerade nära kunderna och sina marknader.
Bolagsgruppen samarbetar med kunder inom hållbar energiproduktion och kraftöverföring, med tillväxtområden som utveckling av elfordon och laddinfrastruktur, utbyggnaden av järnvägsnätet samt utbyggda mobil- och datanätverk.
Produkterna används till exempel i kontakttråd för järnväg, högspänningskablar, transformatorer, elmotorer och i telekom- och installationskablar.
I och med elektrifieringen av samhället och den globala omställningen till förnybar energi, kommer det att finnas en stor efterfrågan på de kopparprodukter som tillverkas på
Elcowire i Helsingborg (ca 130 anställda). https://elcowire.com/elektrokoppar/

WE BRING YOU FORWARD

- Elcowire group

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!