Controller till affärsområde Verkstäder, Hofors, Horndal och Smedjebacken

  • Hofors

  • Controller

  • 2021-09-02

Har du erfarenhet av ekonomistyrning från tillverkande industri? Trivs du i en tempofylld och dynamisk verksamhet? Nu söker vi en controller till affärsområdet Verkstäder som har verksamhet i Hofors, Horndal och Smedjebacken. 
 
Enerco har vuxit stadigt sedan starten 2015. Idag är vi en koncern med närmare 750 medarbetare på ett tiotal orter i Mellansverige med verksamhet inom verksamhetsområdena: engineering, verkstad, mekaniskt underhåll, industrirengöring, industriella projekt, processvatten och värmeväxlarservice. Enerco är en stark partner med lång erfarenhet inom ett flertal industrigrenar såväl tillverkningsindustrin, fordonsindustrin samt läkemedel och medicinteknik. Vi hjälper våra kunder och samhället i stort genom att bistå med vår expertis.
 
Nu söker vi en controller med inriktning mot produktion till vårt affärsområde Verkstäder. Det är en viktig, bred, spännande och komplex tjänst där du kommer att få en central roll i utvecklingen av affärsområdets ekonomistyrning. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för affärsområdet.
 

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du förse beslutsfattare på olika positioner inom affärsområdet och koncernen med relevant ekonomisk information. Förutom att ansvara för affärsområdets bokslut, prognoser och budgets så har du ett ansvar för analyser av marginaler och den finansiella produktionsredovisningen med standardkostnadsberäkning och uppföljning av varianser/efterkalkyler.
 
Du är ett kontinuerligt stöd till affärsområdesledningen i ekonomiska frågor som också rör lagerrutiner, investeringar och inköp likväl som förändringar i produktivitet eller produktion. Du arbetar även med utveckling av kalkylmodeller och effektivisering av alla finansiella processer och rutiner inom affärsområdet.
 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna inom tillverkande industri.
  • Du trivs i en tempofylld och dynamisk verksamhet.
  • Du har lätt för att greppa helhet och sammanhang och nöjer dig inte med antaganden utan är noga med att gå till botten med en frågeställning eller ett problem.
  • Du har lätt för att skapa goda relationer med alla medarbetare du möter i din vardag och du kommer uppskattas för din prestigelöshet och förmåga att förklara ekonomiska samband på ett överskådligt och pedagogiskt sätt.
  • Du har god vana av system för tillverkande företag och har du erfarenhet av Monitor är det ett extra plus. Självklart har du mycket goda kunskaper i Excel.
     
Det är viktigt att du delar Enercos grundvärderingar där säkerhet, effektivitet, ordning och reda, innovation och samverkan står i fokus. Enerco sätter din och dina kollegors säkerhet främst och företaget arbetar aktivt med att upprätthålla en bra och säker arbetsmiljö. Därav är det av stor vikt att du delar dessa värderingar.
 
Ansök nu! Tillsättning av tjänsten sker löpande.
 
Vi tar endast emot ansökningar via länken i annonsen. Vi tar ej emot e-post eller brevansökningar.

 

Contact details

Name: Hans-Olof Helmersson

Title: CFO

E-mail: hans-olof.helmersson@enerco.se

Phone: 076-8166904


Name: Marcus Olofsson

Title: Affärsområdeschef

E-mail: marcus.olofsson@enerco.se

Phone: 073 447 45 94

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed
Drivers licence: Car
Access to own vehicle: Car

Application

Final application date: 2021-10-01
Date of publication: 2021-09-02

About the company

Partnerskap som gör skillnad
På Enerco arbetar vi för att göra våra kunder starkare. Idag är vi omkring 750 medarbetare på ett tiotal orter som tillsammans erbjuder ett brett utbud av teknik- och underhållstjänster för industrin.
Den gemensamma nämnaren är innovation och förändring, att varje dag söka smartare och effektivare sätt att hjälpa våra kunder att nå högre produktivitet samt att vi gör det i nära partnerskap och samarbete. Vi är nämligen övertygade om att det är tillsammans som vi kan göra verklig skillnad och här spelar du som medarbetare och kollega en avgörande roll.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!