Ekonom till Hedemorabostäder och Hedemora Energi

  • Hedemora

  • Ekonom till Hedemorabostäder och Hedemora Energi

  • 2021-05-31

Nu är vi på gång - vår gemensamma satsning och utveckling för ett ökat samarbete mellan Hedemora kommuns bolag Hedemorabostäder och Hedemora Energi är sjösatt. Nu söker vi dig som är sugen på nya utmaningar och vill förstärka vår organisation som Ekonom. Verkar det intressant? Då tycker vi definitivt att du ska läsa igenom annonsen nedan....
 
TJÄNSTEN SOM EKONOM
Alla våra medarbetare gör varje dag ett fantastiskt jobb. För att vi ska kunna fortsätta att växa, utvecklas och göra våra kunder lika nöjda behöver vi nu förstärka vår organisation med en Ekonom. Tillsammans med kompetenta kollegor kommer du få förmånen att vara med utveckla det nya samarbetet med våra bolag och arbeta med våra ekonomier. Ett otroligt spännande utvecklingsarbete för rätt person. På båda arbetsplatserna finns ett nära samarbete med varandra på avdelningen. Detsamma gäller samarbetet och vårt stöd i ekonomifrågorna för våra andra avdelningar på bolagen.
 
Tjänsten är varierande och spännande vilket innebär att du kommer vara ansvarig och även involverad inom flera olika arbetsområden. Här är några exempel på områden som kan bli aktuella:
 
  • Projektredovisning
  • Koncernavstämningar
  • Löpande redovisning
  • Intern redovisning och interna fördelningar
  • Leverantörsfakturor/beställningar
  • Dokumentation/avstämning årsbokslut och månadsbokslut
Du trivs med att driva förbättringar och utveckla processer vilket gör att du blir ett viktigt bollplank för verksamheternas medarbetare. Din pedagogiska och kommunikativa förmåga gör att du på ett enkelt och bra sätt kopplar ihop siffror med affärsverksamheten och kan beskriva det väl.
 
Båda våra bolag ser ljust på framtiden med många spännande och roliga utmaningar för ett ännu modernare och mer hållbart samhälle. Vi vårdar våra varumärken och bidrar till Hedemora som en attraktiv kommun att verka och bo i. Viktigt att tillvarata och vidareutveckla de starka värden som Hedemorabostäder och Hedemora Energi representerar. 
 
DIN PROFIL
Dina erfarenheter, egenskaper och ditt engagemang är det absolut viktigaste för oss. Ett närvarande och kommunikativt arbetssätt är egenskaper vi värdesätter tillsammans med förmåga att upprätta goda relationer med kollegor, kunder och samarbetspartners.
 
Du är kunnig och har ett starkt engagemang för både människor, affärer och resultat. För att trivas med tjänsten behöver du vara en engagerad person med god analytisk förmåga och ha ett strukturerat arbetssätt. Du ska dels kunna arbeta självständigt men också vara initiativrik samt fungera drivande i de processer du involveras i. Ditt prestigelösa arbetssätt bidrar till att samarbetet med kollegor fungerar väl.
 
Då kundservice är viktigt hos oss förutsätter vi att du är lika serviceinriktad, social och positiv mot såväl kunder som dina kollegor. På våra arbetsplatser är alla lika viktiga och vi söker dig som gillar teamarbete och som vill vara en del av vår framtid.
 
Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller har motsvarande erfarenhet från arbetslivet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har god erfarenhet från liknande uppdrag men att du känner dig redo för nya utmaningar tillsammans med oss.
 
Att du har goda systemkunskaper och dagligen använder dator och telefon som arbetsredskap tar vi som en självklarhet. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. 

VI ERBJUDER
En mycket spännande tjänst med roliga och varierande arbetsuppgifter. För oss är det också viktigt att du känner dig stolt över det företag som får din tid och ditt engagemang, att du gillar dina arbetsuppgifter och att du tycker att det är kul och trivsamt att vara tillsammans med oss på dagarna. 
 
Varmt välkommen med din ansökan!

Contact details

Name: Per Männikkö

Title: HR Dalarna

E-mail: per@hrdalarna.se

Phone: 070-592 90 80


Name: Johan Bergvik

Title: HR Dalarna

E-mail: johan@hrdalarna.se

Phone: 070-652 90 80

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2021-06-21
Date of publication: 2021-05-31

About the company

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med ca 15 500 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Läs gärna på hedemora.se för mer information.

AB Hedemorabostäder äger och förvaltar fastigheter för uthyrning av ändamålsenliga bostäder och lokaler i Hedemora kommun, med därtill hörande service och miljö. Hedemorabostäder har ett systerbolag Hedemora Kommunfastigheter som äger, utvecklar och förvaltar merparten av Hedemora kommuns verksamhetslokaler. Därutöver sköter bolaget gator, parker och lokalvård för Hedemora kommun.

Hedemora Energi är ett helägt kommunalt bolag och ägs av Hedemora Kommun. Hedemora Energi är en koncern med tre dotterbolag, Hedemora Kraft och Värme AB, Hedemora Elnät AB och Hedemora Elhandel AB. I moderbolaget distribuerar vi fjärrvärme och stadsnätstjänster. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, omhändertar och renar avloppsvatten samt transporterar och behandlar avfall. I Hedemora Kraft och Värme AB sker koncernens fjärrvärme- och elproduktion. Hedemora Elnät AB distribuerar elenergi och Hedemora Elhandel AB säljer elenergi.

Vi brinner för att både medarbetare och kunder ska trivas tillsammans med oss. Vi vill bidra till en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas tillsammans i en god miljö.

Till vår nya och gemensamma satsning mot framtiden söker vi nu en gemensam Ekonom.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!