Intresseanmälan utbildning fordonsmekaniker Göteborg

Göteborg

Fordonsteknik:

2021-05-04

Contact details

Annika Åkerberg

Arbetsförmedlare

0104867685

E-mail me

Reimond Ardner

010-4860762

E-mail me

Terms

Type of employment

Permanent employment

Length

6 months or longer

Working hours

Full-time

Wage conditions

Fixed

Application

Final application date

2022-06-30

Date of publication

2021-05-04

Arbetsmarknadsutbildning Arbetsmarknadsutbildning personbilsmekaniker, mekaniker tunga fordon och maskinmekaniker:
 
Vill du jobba med bilar och andra fordon? Här får du lära dig ett yrke som passar perfekt för dig som gillar bilar och andra fordon. Många kommer direkt ut i jobb efter utbildningen.
 
Det finns fortfarande stor efterfrågan på mekaniker tunga fordon (buss och lastbil), personbil samt maskinmekaniker..
 
Om du vill veta mer om utbildningen så är du välkommen på ett studiebesök hos Lernia onsdagar kl 11.00. Lernia ligger på Hildedalsgatan 4C. 
 
Efter att du lämnat in intresseanmälan så kommer vi att kontakta dig för en kort telefonintervju. Om du antas till test- och kartläggning så kommer du att få besked om när det är aktuellt med start.
 
 
 
 
 
 
 
Ansök här
Final application date 2022-06-30

Do you know someone who should see this ad? Share!

About the company

Lernia: Utbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

VI TAR FRAM EN PLAN FÖR DIG:
Innan utbildningen går vi igenom dina kunskaper och din bakgrund. Du får göra tester där vi kan se vilka kunskaper just du har. Efteråt tar vi fram en plan för hur din utbildning ska se ut

DU LÄSER EN INRIKTNING INOM FORDONSTEKNIK:
Om du inte har någon tidigare utbildning i fordonsteknik börjar du med att läsa en förberedande utbildning. Vilken inriktning du kan gå beror till exempel på var du bor och vilka yrken som behövs där. På nästa sida ser du vilka yrkesinriktningar du kan läsa i Göteborg.

DU LÄR DIG GRUNDEN I YRKET:
I inriktningkurserna får du lära dig grunden i yrket du valt och hur du jobbar med det praktiskt. I vissa inriktningar finns det fördjupningskurser där du kan lära dig ännu mer. Några av våra inriktningar är personbilsmekaniker, tunga fordon (buss och lastbil) och maskinmekaniker.
EFTER UTBILDNINGEN:
Det är lätt att hitta jobb för dig som utbildar dig till mekaniker för lastbil, buss och andra tunga fordon. Bilskadereparatörer och fordonslackerare är exempel på yrken det finns ett stort behov av på arbetsmarknaden. Många av våra deltagare får jobb direkt efter sin APL, arbetsplatsförlagt lärande.

EN BRANSCH FÖR KVINNOR OCH MÄN:
Arbetsgivarna i fordonsbranschen söker fler kvinnor att anställa som mekaniker, bilskadereparatörer och fordonslackerare. Det finns många anledningar till det. Dels för att det behövs mer personal av båda kön. Dels för att en blandning av kvinnor och män gör arbetsplatser bättre. Därför uppmuntrar vi både kvinnor och män att söka utbildningen. KAN JAG GÅ EN ARBETSMARKNADSUTBILDNING? För att få delta i denna arbetsmarknadsutbildning behöver du kunna bra svenska. För deltagande i den förberedande utbildningen finns inga formella krav,
men för yrkesinriktningarna krävs B-körkort