WWF söker en erfaren naturvårdsbiolog

 • Solna

 • Naturvårdsbiolog

 • 2021-02-12

Världsnaturfonden WWF söker nu en senior rådgivare inom områdena naturvårdsbiologi, habitat- och artskydd. Tjänsten innefattar att bidra till artarbetet inom det globala WWF-nätverket genom att utveckla och stödja implementering av program och insatser kring skydd av prioriterade arter och deras livsmiljöer i framför allt Östafrika och Sydostasien.
 
Arbetet går ut på att handlägga projekt och program som stödjer det globala artarbetet, medverka i olika internationella strategiska och tekniska grupper för att bidra till utvecklingen och implementeringen av strategier för våra prioriterade arter i olika länder. I tjänsten ingår även att vara talesperson för Världsnaturfonden WWF i Sverige i dessa frågor.
 
Målet med vårt arbete är livskraftiga populationer för de prioriterade arterna. Vårt arbete innehåller allt ifrån att skapa/skydda/och utveckla stora naturvårdslandskap där viktiga livsmiljöer är sammanbundna. Detta för att säkerställa spridning, migration, och resiliens mot klimatförändringars negativa effekter. En viktig aspekt av arbetet med arter är att det gynnar både djuren och lokalsamhällena. Vi samarbetar ständigt med lokalsamhällen för att ge dem möjligheter att vara en stark del av förvaltningen, för ett hållbart nyttjande och skydd som leder till ömsesidigt fördelaktig samexistens.
 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:
 • Implementera Världsnaturfonden WWFs artstrategi med fokus på skydd av prioriterade arter och deras livsmiljöer, stoppa tjuvjakt och illegal handel, och utveckla inkluderande naturvårdsarbete
 • Handlägga insatser till WWF-kontor i andra länder
 • Utveckla verksamhetsplanen och ansvara för budget, leda och prioritera medfinansiering samt utveckla olika initiativ
 • Representera Världsnaturfonden WWF i olika arbetsgrupper i Sverige och inom WWF nätverket
 • Vara talesperson för Världsnaturfonden WWF för delar av artarbetet, exempelvis i media och debatter
 • Arbeta tillsammans med WWFs medarbetare, främst inom avdelningen för arter och skog men även inom andra områden såsom insamling, kommunikation, och partnerska
 
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
 • Akademisk examen i naturvårdsbiologi, ekologi eller annat med relevans för tjänsten
 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet varav minst 5 års yrkeserfarenhet inom bevarandearbete av arter samt andra erfarenheter med relevans för tjänsten. Viktigt med internationell fälterfarenhet
 • Utmärkt förmåga att projektleda, analysera, samordna och koordinera
 • Bred artkunskap av däggdjur är en fördel
 • Mycket god administrativ förmåga och erfarenhet
 • Utmärkt förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp
 • Utmärkta kommunikativa egenskaper i både skrift och tal, samt beredd på att hantera ”snabba puckar"
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 
Som person är du en engagerande, analytisk, noggrann, kommunikativ, lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i team och i nätverk.
 
Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.
 
Ansökan:
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att komma in med din ansökan så snart som möjligt dock senast 7 mars 2021.
 
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Vicki Lee Wallgren, Avdelningschef Skog & Arter, vicki.lee.wallgren@wwf.se
 
Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med olika etniska bakgrunder att söka denna tjänst.
 
Välkommen med din ansökan!

Contact details

Name: Vicki Lee Wallgren

Title: Director Forests & Wildlife

E-mail: Vicki.Lee.Wallgren@wwf.se

Union representative

Name: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Phone: Vxl 08-624 74 00

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2021-03-07
Date of publication: 2021-02-12

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än fem miljoner supportrar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Det har tagit många miljoner år av evolution för att utveckla den fantastiska natur och det djurliv vi idag har på jorden. Denna biologiska mångfald är dessutom helt avgörande för människans existens och välmående. Populationerna av vilda ryggradsdjur har minskat med 68 procent mellan 1970 och 2016. Vi är på väg in i ett sjätte massutdöende. De största hoten är dramatisk minskning och utarmning av livsmiljöer, överexploatering, miljögifter, främmande arter och klimatförändringar. Viktiga orsaker till minskningen är jakt och fiske som sker illegalt eller ohållbart, internationell arthandel som drivs av överkonsumtion samt korruption. Lyckas vi skydda våra prioriterade arter och deras livsmiljöer så bevarar vi också den biologiska mångfalden och ekosystemen. Våra prioriterade landlevande artgrupper är de stora kattdjuren, elefanter, noshörningar, människoapor, björnar, och stora svenska rovdjur.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!