Affärsorienterad bolagsjurist med fastighetsrättslig inriktning

  • Stockholm

  • Affärsorienterad bolagsjurist med fastighetsrättslig inriktning

  • 2020-09-28

Jernhusen söker nu en kvalificerad bolagsjurist som kommer få vara med på en spännande resa tillsammans med dina tre kollegor på juristavdelningen. Vi befinner oss i en expansiv fas i flera av våra stadsutvecklingsprojekt och ser dig som en viktig spelare i dessa projekt. 
 
Dina arbetsuppgifter 
  • Juridiskt stöd till förvaltningen och i våra stadsutvecklingsprojekt, bl.a. rörande allmän affärsjuridik, fastighetsrätt och nyttjanderätt (med fokus på hyresrätt), transaktioner samt entreprenadrätt
  • Juridiskt stöd i övriga frågeställningar som påverkar Jernhusens verksamhet, såsom aktiebolagsrätt, dataskydd, skadeståndsrätt, försäkring m.m.  
Arbetet som jurist på Jernhusen är roligt, spännande, utmanande och omväxlande. Vi arbetar tidvis i ett intensivt och högt tempo, men vi är också måna om att ha balans i vardagen och nära till skratt. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Kungsbron i Stockholm, resor inom landet förekommer. 
 
Personliga egenskaper 
För att trivas som bolagsjurist behöver du vara affärsinriktad, resultatorienterad, ha ett eget driv och tycka om att arbeta självständigt. Du har en väl utvecklad social kompetens och mycket god samarbetsförmåga. Du har stor vana av att uttrycka dig tydligt, korrekt och väl i tal och skrift. Du är exekutiv och med ditt prestigelösa sätt delar du gärna med dig av din kunskap. Det är även viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter.  
 
Kvalifikationer 
  • Du har en juristexamen eller Jur. kand  
  • Du är en skicklig jurist med bred affärsjuridisk och fastighetsrättslig kompetens  
  • Vi vill att du har minst 7 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller som bolagsjurist på fastighetsbolag 
  • Erfarenhet av stora entreprenadprojekt och/eller juridik kopplat till infrastruktur är meriterande 
Om du tycker att tjänsten som bolagsjurist på Jernhusen passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta ser vi fram emot att få del av din ansökan. För att söka tjänsten, registrera ditt cv och bifoga gärna ett personligt brev. 
Vi vill ha din ansökan senast den 19 oktober 2020. 
 
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Josefin Thörnert på e-post  josefin.thornert@jernhusen.se eller på telefonnummer 070-431 50 12. 

Contact details

Name: Josefin Thörnert

Title: HRBP

E-mail: josefin.thornert@jernhusen.se

Phone: 0704315012

Terms

Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2020-10-31
Date of publication: 2020-09-28

About the company

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 154 fastigheter till ett värde av 17,7 miljarder kronor. Läs mer på www.jernhusen.se 

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!