WWF söker kapacitetsutvecklare med fokus policypåverkan

  • Solna

  • Kapacitetsutvecklare

  • 2020-05-06

Världsnaturfonden WWF är med sina närmare fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi finns i närmare 100 länder och arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, samverkan med näringsliv, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella beslutsfora. Huvuddelen av WWFs arbete finansieras med insamlade medel. Världsnaturfonden WWF omsätter ca 450 mkr/år.
 
Denna tjänst innebär en möjlighet att bidra till att stärka WWFs påverkan på globala policyprocesser och deras implementering på nationell nivå genom att arbeta med kapacitetsstärkande inom policypåverkan hos WWFs partnerkontor främst i Asien och Afrika.
 
Ditt fokus kommer vara att stötta WWFs programkontor i deras policypåverkansarbete i nära samverkan med det globala teamet som koordinerar WWF-nätverkets policypåverkansarbete. Arbetet utförs också i nära samverkan med WWFs globala team för governance och illegal handel med arter, samt med teamet för det nystartade programmmet Voices for Diversity (VfD), vars huvudfokus är policypåverkan.
 
Arbetsuppgifter:
• Stötta pågående kapacitetsstärkande aktiviteter som WWFs globala team leder. Detta innebär att arbeta nära med ett globalt team baserat runtom i världen  och med WWFs programkontor, främst i Asien och Afrika.
• Utveckla material, utbildningsprogram och aktiviteter för att stötta WWFs programkontor och deras partners i planering, genomförande och uppföljning av policypåverkan.
• Planera och genomföra workshops och möten. 
• Stötta VfD programsamordnaren med den tekniska rapportering som rör det globala policypåverkansarbetet inom programmet.
•  Bidra till att utveckla och löpande stärka arbetet med uppföljning och utvärdering av VfD programmet.
•  Medverka i WWFs arbete med och metodutveckling kring ett rättighetsbaserat arbetssätt och naturvårdens sociala dimensioner.
•  Regelbunden omvärldsbevakning med fokus på globala policyprocesser inom naturvård samt geografiskt med fokus på Afrika och Asien.
 
För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:
•  Gedigen relevant arbetslivserfarenhet från internationellt och nationellt politiskt påverkansarbete kring frågor som rör hållbar utveckling, miljö och mänskliga rättigheter, gärna med erfarenhet från arbete i länder i Afrika eller Asien.
•  Erfarenhet av globala processer som UNFCCC, CBD, CITES och Agenda 2030 är meriterande.
•  Erfarenhet av framtagande av utbildningsmaterial och planering samt genomförande av workshops för att stärka policypåverkanskapacitet.
•  Erfarenhet av att arbeta utifrån ett rättighetsbaserat arbetssätt, och med mänskliga rättigheter inom naturvård.
•  Meriterande att ha arbetat med att främja utsatta gruppers talan.
•  God pedagogisk förmåga och strategiskt tänk kring kapacitetsbyggande.
•  God förmåga att driva, samordna och motivera medarbetare att arbeta mot gemensamma mål.
•   Erfarenhet från arbete inom internationella naturvårds- eller biståndsorganisationer, gärna i nätverksorganisationer är meriterande liksom kunskap om civilsamhället och påverkansarbete i Afrika och Asien.
•  Relevant akademisk utbildning och mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Franska, spanska, portugisiska eller swahili är meriterande.
•  Som person vill vi att du ska vara strukturerad, kommunikativ, samarbetsinriktad och resultatfokuserad.
 
Omfattning: Heltid. Inledningsvis en visstidsanställning under 2,5 år med stora möjligheter till en tillsvidareanställning.
Tillträde:  Snarast.
Placering: Ulriksdal. Öppenhet för att diskutera alternativ placering.
 
Ansökan
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-05-31.
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Lovisa Hagberg, Biträdande avdelningschef Samhälls- & Näringslivsutveckling eller
Carolina Söderberg, Human Resources på WWF via växeln 08-624 74 00.

Contact details

Name: Lovisa Hagberg

Title: Biträdande avdelningschef

E-mail: lovisa.hagberg@wwf.se

Phone: 08-54657508

Union representative

Name: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant

Phone: Vxl 08-624 74 00

Terms

Type of employment: Temporary employment
Length: 1 year or longer
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2020-05-31
Date of publication: 2020-05-06

About the company

Världsnaturfonden WWF är en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi kämpar för att bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. För att nå våra mål jobbar vi både på politisk nivå samt ute i fält. Vi har ett tätt samarbete med företag och fristående organisationer såväl som lokalbefolkningar och andra aktörer och runt om i världen. WWF har fler än sex miljoner supportar som stödjer oss ekonomiskt eller genom att engagera sig personligen.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!