Intresseanmälan för uppdrag som god man och förvaltare

Lund

Överförmyndarnämnden

65 dagar kvar

Kontakt

Jeanette Alexandersson

046-359 26 21

Maila mig

Sara Sjöberg

046-359 96 68

Maila mig

Villkor

Anställningsform

Behov / tim

Arbetstid

Varierande

Lönevillkor

Rörlig

Ansökan

Sista ansökningsdag

2024-06-30

Publiceringsdatum

2022-08-30

Den som har svårt att bevaka sina rättigheter, hålla koll på ekonomin och ha kontakt med myndigheter kan ha behov av en god man eller förvaltare (ställföreträdare).
I Sverige ska alla ha samma rätt oberoende av förmåga. Att hjälpa någon som på grund av exempelvis demens, ålderssvaghet, psykisk sjukdom eller funktionshinder är därför ett viktigt uppdrag.
För den som ställer upp som ställföreträdare handlar det om att hjälpa en medmänniska. Målet med ditt uppdrag är att skapa en så bra livskvalitet som möjligt för den person du hjälper.
För att kunna utföra uppdraget som ställföreträdare krävs att du är ärlig, noggrann och lämplig som person. Dessutom måste du vara insatt i hur samhället fungerar och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Uppdraget vilar i huvudsak på ideell grund. Ställföreträdare har rätt till ett arvode som skälighets bedöms av överförmyndarnämnden. Arvodets storlek avgörs av uppdragets svårighet.
 
Om du är intresserad av att ställa upp som ställföreträdare är det viktigt att du inte finns med i Kronofogdens register, Polisens belastningsregister och socialtjänsten, vilket kontrolleras. Överförmyndarnämnden kan även göra andra kontroller.
Du kommer även att behöva genomföra en utbildning, denna innefattar vad det innebär att bli god man eller förvaltare samt att det berör hur man redovisar. Utbildningarna är gratis och anordnas av överförmyndarnämndens tjänstemän.

Observera att överförmyndarnämnden inte är en arbetsgivare i traditionell mening och att ställföreträdare inte är anställda.
 
Om du inte får något bekräftelsemeddelande på din intresseanmälan - vänligen kontrollera i din skräppost-mapp.
Ansök här
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Känner du någon som borde se denna annons? Dela!

Om företaget

Lund och Eslövs kommun har en gemensam överförmyndarnämnd. Nämndens uppgift är att med stöd av gällande bestämmelser i främst Föräldrabalken utöva tillsyn över förmyndarskap, godmanskap och förvaltarskap samt ge tillstånd till olika rättshandlingar och åtgärder. I uppdraget ligger också att tillse att godemän och förvaltare utbildas.

Länsstyrelsen är vår tillsynsmyndighet och gör inspektioner hos oss med jämna mellanrum.

renew access