Ekonomichef till Ingenjörsfirma G Hedlund AB och Almab Storvik AB

  • Bollnäs

  • Ekonomichef

  • 2019-12-18

Är du en skicklig projektekonom som trivs i projektbolag med affärsdriven miljö, så är detta jobbet för dig!

I rollen som ekonomichef ansvarar du för Ingenjörsfirma G Hedlund AB och Almab Storvik AB. Bolagen befinner sig i en spännande tillväxtfas med sina kompletterande och unika produktsortiment till sågverksindustrin och kunderna finns över hela världen. Tillsammans omsätter bolagen ca 150 msek och har totalt ca 50 anställda. Almab´s huvudkontor ligger i Storvik och Ingenjörsfirma G Hedlund i Alfta. Bolagen ingår i Arat Group som ägs av Storskogen.

I nära samarbete med bolagens VD och lokal organisation tillför du ett optimalt och effektivt ekonomistöd på såväl praktisk som strategisk nivå. Bolagens verksamhet bedrivs i projektform varvid projektredovisning är en central del i båda bolagen. Tillsammans med VD och projektledning upprättar du prognoser inför bokslut och säkerställer implementering av nödvändiga processer och rutiner för en kvalitativ uppföljning. Du ansvarar för att säkerhetsställa redovisning, skatter och avgifter, månadsrapportering till ARAT Group, prognoser, budgetarbete, bistår med analyser, för och efterkalkyler mm. Du kommer även att arbeta operativt med löpande redovisning. På varje ort finns en lokal administrativ resurs som ingår inom ekonomi. Inom ARAT Group finns det tre ekonomichefer samt en CFO för gruppen.

Din bakgrund
Du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet i grunden och tidigare erfarenhet från ett mindre bolag där du har haft likvärdig roll. Du skall ha erfarenhet av projektredovisning. Du är en erfaren excelanvändare och är en van användare av integrerade lösningar. Din engelska är god i såväl tal som skrift. Arbetet kommer innebära närvaro i Storvik och Alfta som i utgångsläget fördelas lika. Tjänsten kan inkludera tjänstebil.

Som ekonom är du framför allt driven, prestigelös och resultatorienterad och har ett stort intresse för att skapa affärsnytta tillsammans med andra.

Rätt person erbjuds en möjlighet att vara med i en spännande tillväxtresa där din insats som ekonom gör skillnad!
 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande.
 
 
 
 
 
 

Contact details

Name: Ylva Ponsiluoma

E-mail: ylva@balkefors-ponsiluoma.se

Phone: 0733434026

Terms

Job Title: Ekonomichef
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2020-02-02
Date of publication: 2019-12-18

About the company

Almab Storvik AB utvecklar och marknadsför utrustning för automatisering av sågverk och hyvlerier. Sedan 1928 har bolaget bedrivit tillverkning med huvudkontor i Storvik och byggt upp en ledande kunskap, utrustning och eftermarknadsservice. Bolaget har 30 anställda och omsätter 90 miljoner årligen. Ingenjörsfirma Gösta Hedlund AB är ett mekaniskt verkstadsföretag som tillverkar maskinutrustning till företrädesvis sågverksindustrin och cellulosaindustrin. Bolaget har ca 20 anställda och en omsättning på drygt 50 miljoner. Sedan 2019 ingår de båda bolagen i ARAT Group med Storskogen som ägare.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!