Masterdata-chef på Plantagen

 • Stockholm

 • Masterdata-chef till Plantagen

 • 2019-07-02

Som de flesta starkt växande bolag så ser Plantagen behov till förändring för att efterleva de nuvarande behoven av Masterdata och information. Korrekt Masterdata är grunden till ett fungerande affärssystem och våra arbetsprocesser. Volymen av data och information har ökat exponentiellt och i takt med att vi lagrar allt mer information ökar behovet av en noggrann genomtänkt strategi samt städning och struktur. Det är allt fler användare och funktioner som är beroende av tillgång på aktuell information och väldigt många affärsbeslut fattas på den informationen.
 
Plantagen bygger just nu upp ett nytt masterdatateam där du kommer att få vara med från start.
 
Är din styrka att arbeta effektivt och strukturerat med fokus på kvalité? Är du en god kommunikatör som kan analysera och förmedla information som skapar värde internt och åt våra kunder?  
Eftersom mycket är ogjort så innebär tjänsten initialt en större andel operativt arbete samtidigt som en genomtänkt strategi, governance och processer för Masterdata skall arbetas fram.
Som Masterdata Manager har du ansvaret för Masterdatateamet som idag består utav ca 6 kollegor där ett gott samarbete sinsemellan och med Plantagens andra avdelningar och funktioner är avgörande.
 
Du som söker förstår att Masterdata inte enbart handlar om att ha struktur i våra kunder, artiklar, leverantörer och projekt. Du har den kompetens och erfarenhet som krävs för att förstå värdet av informationen, vilka beslut de ska understödja, vilka användare som behöver informationen och när samt hur informationen sammanställs. Du kan göra en tydlig analys av nivån på företagets befintliga informationsstruktur och i samråd med företagsledningen skapa en övergripande målbild gällande den framtida informationsmodellen för alla länder och bolag i gruppen. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en kort- och en långsiktig plan för underhåll och utveckling samt säkerställer genomföring, kvalitetssäkring och användbarhet.
I takt med företagets utveckling krävs det säkerställande av hur detta påverkar den övergripande planen och strukturen för organisationens Master Data och därför utvecklar och upprättar du ständigt Nya villkor för livscykeln för hur information ska skapas, förädlas och underhållas.
Som Masterdata Manager kommer du att arbeta med varierade arbetsuppgifter på daglig basis.
 
Du kommer att jobba med:
 • Utveckla Masterdata strategin tillsammans med de andra avdelningar
 • Leda Masterdata teamet
 • Arbeta med att läsa in, uppdatera och underhålla masterdata med en stor noggrannhet
 • Delta i olika forum och representera masterdatateamet
 • Besvara alla frågor från interna parter relaterade till masterdata
 • Samla ihop utvecklingsbehov, skapa nya specifikationer, tester och validera nya funktioner
 • Undersöka behov och utveckla verifikationsverktyg för att säkerställa optimal kvalitet på masterdata
 • Delta i ERP projektet (implementering av nytt affärssystem)
 
Vi ser att du som söker har följande kvalifikationer:
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenheter
 • Minimum 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Masterdataområdet
 • Tidigare erfarenhet av att leda ett team och har goda ledarskapsegenskaper
 • Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel
 • God känsla för service, lätt för att prioritera och flexibel
 • Meriterande är om du har erfarenhet från retail branschen, har intresse i utveckling av affärssystem och gärna erfarenhet från affärssystemet M3
 
Som person ser vi att du är självständig, en god samarbetsförmåga, hög integritet och en god pedagogisk förmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
Du är proaktiv, har en god helhetssyn och är en självdrivande medarbetare.
Barkarby
 
I denna rekrytering samarbetar Plantagen med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Contact details

Name: Mio Emanuelsson

Title: Senior Executive Recruiter

E-mail: Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se

Phone: 0705084406

Terms

Job Title: Masterdata-chef till Plantagen
Type of employment: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-08-19
Date of publication: 2019-07-02

About the company

At Plantagen we are passionate about plants. Plants are good for you. Plantagen’s mission is to improve life with plants for the many.

With over 140 stores in different formats and a growing number of smaller shops across Norway, Sweden and Finland, Plantagen is the leading brand for plants in the Nordics and a clear category leader with annual sales of over NOK 3.5 billion since 2013. Thanks to its more than 1,000 employees with a passion for plants and its outstanding supply-chain, Plantagen offers a unique range of plants and solutions for plants, an offering that generated over 12 million customer transactions the last year

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!