Life Europe söker en operativ Country Manager - Sverige

 • Stockholm

 • Life Europe söker Country Manager - Sverige

 • 2019-07-02

Life står nu redo att ta nästa steg i sin utveckling, med ett tydligt fokus på att öka sin lönsamhet och söker därför: 
Country Manager Life Sverige. Vi söker en driftsnära doer som älskar att jobba med försäljning på operativ samt strategisk nivå.
 
Tillsammans med din ledningsgrupp sätter du som Landschef Sverige upp strategier samt konkreta handlingsplaner för att aktivt och konsekvent driva utvecklingen framåt. Du ansvarar för Life Butiksdrift Sverige AB och har totalansvar för Lifes Europes’ svenska marknad med ett butiksnätverk på ca 100 egenägda butiker samt 60 franchisetagare.
Som Landschef är du direkt underställd CEO Life Europe och ingår i koncernledningen med ett ledaransvar för 8 direktrapporterande kollegor. 
 
Du driver och utvecklar självständigt din grupp mot uppställda mål på ett affärsmässigt sätt och coachar underställda medarbetare till framgång och välmående. Placeringsort är på huvudkontoret i Kista

Exempel på arbetsuppgifter: 
 • Försäljnings- och resultatansvar, analys, uppföljning och återkoppling CEO
 • Budgetansvar för Life Sveriges ekonomiska- samt kvalitetsmässiga resultat
 • Utveckla och skapa långsiktiga strategier för fortsatt tillväxt i butik.
 • Dagligt operativt arbete och stöd för din personal
 • Coaching av regionchefer samt förhandla hyresavtal
Din profil:
 • Erfarenhet inom retail är ett uttalat krav.
 • Akademisk utbildning eller liknande är starkt meriterande
 • Flerårig erfarenhet från en roll som Landschef eller försäljningschef
 • Erfarenhet av att arbeta i kedjedrift.
 • Tidigare operativa chefsroller inom Retail 
Framträdande i din professionella bakgrund är ditt trygga ledarskap, din kommunikativa förmåga och ditt starka affärsfokus. Du trivs i rollen som ledare och som en av dina dokumenterade meriter hör att du tidigare varit med och byggt starka team omkring dig med framgångsrika medarbetare. Du är tydlig och van vid att staka ut en riktning för din grupp och att driva verksamheten framåt, samtidigt som du också är en lyhörd och flexibel förändringsledare. Som person är du sympatisk och prestigelös och du trivs bäst i att jobba i ett bolag med entreprenöriell anda.
 
Du trivs med att företräda en organisation och har lätt för att bygga och underhålla relationer.
För dig är det stimulerande att arbeta operativt och vara en del av teamet i det dagliga arbetet, att vara landschef för Life Sverige innebär mycket "hands on" arbete så som att skapa motiverande säljtävlingar och leda möten med butiksrådet. Vi tror därför att du har tillskansat dig breda kunskaper inom retail, affärsutveckling och ledarskap, samt att du har ett antal års erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
 
Mer om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med Retail Recruitment Executive. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Mio Emanuelsson.Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillsätts snarast så vänta inte med din ansökan. Vi tar inte emot ansökningar via mail.
Varmt välkommen med din ansökan
 

Contact details

Name: Mio Emanuelsson

Title: Senior Executive Recruiter

E-mail: Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se

Phone: 0705084406


Name: Olle Mikkelsen

Title: CEO/Senior Executive Recruiter

E-mail: olle.mikkelsen@executiverecruitment.se

Phone: 0703-374405

Terms

Job Title: Life Europe söker Country Manager - Sverige
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed + flexible

Application

Final application date: 2019-08-02
Date of publication: 2019-07-02

About the company

Life är Nordens ledande butikskedja för produkter inom hälsa och wellness. Kedjan har totalt ca 360 butiker fördelat på Sverige, Norge och Finland och har 1,1 miljoner klubbmedlemmar. Totalt, inklusive medlems- och franchise-butiker omsatte Life i Sverige, Norge och Finland ca 1,7 miljarder SEK 2017.

Vi på Life Sverige brinner för att hjälpa dig att hålla dig naturligt frisk. Våra hälsorådgivare finns i våra 200 butiker för att ge dig tips och råd om hur du kan hitta en bättre balans mellan kost, motion och vila.

Recruitment Manager

Mio Emanuelsson

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!