CFO till Cellbes

  • Borås

  • CFO till Cellbes

  • 2019-06-26

Att vara Cellbes CFO

Cellbes söker en affärsdriven och erfaren CFO med stort engagemang som vill fortsätta att utveckla bolaget och dess verksamhet.
Som Cellbes CFO ska du agera som bollplank och stöd inom ekonomifrågor till företagets VD och ledning. Du ingår i Cellbes ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för företagets utveckling framåt. Som CFO arbetar du också för att främja ett innovativt klimat och bidrar till att skapa en organisation där verksamheten och försäljningsvolymen utvecklas. Du inspirerar medarbetare och driver på aktiviteter som krävs för att nå bolagets mål.
 
Du har ett övergripande ansvar för företagets finansiella processer med tyngdpunkt på affärsstödjande aktiviteter. För oss på Cellbes är det viktigt att du som CFO är en visionär som driver arbetet framåt mot vår vision att erbjuda E-handel i världsklass.
 
I tjänsten ingår att sätta ramar för budgetprocessen samt för investeringsvolym. Du tar fram, analyserar samt underhåller en struktur för KPI:er, på övergripande nivå samt avdelnings- och funktionsnivå. I tjänsten verkar du för att säkerställa relevanta systemstöd för finansiella processer, i detta ingår även att agera kravställare för att optimera processerna eller i övrigt effektivisera verksamheten.
Cellbes ekonomiavdelningen består av sju medarbetare, en Business controller, en Chief accountant, en Financial controller, två stycken Accountant, en Financial assistant och en Receptionist. Som CFO leder du avdelningen samt har personalansvar för vår Business controller och vår Chief accountant.
 
Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet, har arbetat som ekonomichef eller motsvarande samt har erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Vi tror att du har en redovisningsbakgrund och god kännedom om bl a. redovisningstekniska frågor. Cellbes förespråkar agil verksamhetsstyrning och ser det som starkt meriterande om du arbetat i en ledande position med detta fokus tidigare. Du ser utvecklingspotential av arbetsmetoder, skapar nya metoder och har drivit igenom större förändringsprojekt med viljan att fullfölja mål och hålla tidsplaner.
 
Vem är du?
Som person tänker vi oss att du har god självkännedom och är trygg i din roll som ledare. Du är säker i din kompetens och har viljan, förmågan och drivet att utveckla. Du kännetecknas av att vara självgående, har god samarbetsförmåga, har lätt för att kommunicera ditt budskap på ett pedagogiskt sätt och tycker om att leda i förändring.
 
Söker du en utvecklingsorienterad roll i en dynamisk och informell miljö är detta tjänsten för dig!
 
Om företaget

Cellbes startade 1954 som ett postorderföretag och har sedan dess utvecklats till att bli ett av de ledande E-handelsföretagen inom mode- och heminredning. Vår drivkraft är att erbjuda favoritplaggen i garderoben, oavsett tillfälle. Det breda storleksutbudet är en viktig del av det och storlekarna går från 34-64 för kvinnor och S-8XL för män.
 
Cellbes har sitt huvudkontor i Borås och omsätter ca. 600 MSEK. Vi är verksamma på 9 marknader i Europa, med kontor i tre av dessa samt ett sourcingkontor i Shanghai. Med en fantastisk personalstyrka på ca 200 medarbetare fortsätter vi vår resa för att nå vår vision: Att erbjuda E-handel i världsklass.
 
Vi kan erbjuda en arbetsplats med en god gemenskap där vi hjälper varandra och där vi erbjuder kompetensutveckling inom ditt yrkesområde. Vi arbetar i en kreativ miljö med många spännande utmaningar då vi är inne i en tillväxtfas och en resa mot att nå vår vision. Vårt arbete kännetecknas av kärnvärdena mod, driv och tillsammans vilka genomsyrar allt vi gör här på Cellbes.
 
I denna rekrytering samarbetar Cellbes med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.
 
Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, utan endast via registrerad ansökan via vår hemsida.
 
 
 
 

Contact details

Name: Mio Emanuelsson

Title: Senior Executive Recruiter

E-mail: Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se

Phone: 0705084406


Name: Olle Mikkelsen

Title: CEO/Senior Executive Recruiter

E-mail: olle.mikkelsen@executiverecruitment.se

Phone: 0703-374405

Terms

Job Title: CFO till Cellbes
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-08-12
Date of publication: 2019-06-26

About the company

Cellbes startade redan 1954 som ett postorderföretag och har sedan dess utvecklats till att bli ett av de ledande E-handelsföretagen inom mode -och heminredning. Vår drivkraft är att erbjuda favoritplaggen i garderoben, oavsett tillfälle. Det breda storleksutbudet är en viktig del av det och storlekarna går från 34-64 för kvinnor och S-8XL för män.

Cellbes kläder är till för alla! Vår kunskap och vårt starka engagemang för vår kund har resulterat i kampanjen #viärcellbes där vi vill visa hur våra kläder ser ut på vanliga, fantastiska kvinnor i olika åldrar och storlekar. På vår turné genom landet besöker vi henne där hon bor, i hennes egen vardag runt om i svenska städer.

Cellbes har sitt huvudkontor i Borås och omsätter ca 600 MSEK. Vi är verksamma på 9 marknader i Europa, med kontor i tre av dessa samt ett sourcingkontor i Shanghai. Med en fantastisk personalstyrka på ca 200 medarbetare fortsätter vi vår resa för att nå vår vision: Att erbjuda E-handel i världsklass!”

Vad vi kan erbjuda:
”En arbetsplats med en god gemenskap där vi hjälper varandra och där vi erbjuder kompetensutveckling inom ditt yrkesområde. Vi arbetar i en kreativ miljö med många spännande utmaningar då vi är inne i en tillväxtfas och en resa mot att nå vår vision att erbjuda E-handel i världsklass.
Vårt arbete kännetecknas av kärnvärdena Mod, driv och tillsammans vilket genomsyrar allt vi gör här på Cellbes.”

Recruitment Manager

Mio Emanuelsson

Vad kan Cellbes erbjuda?

Vi kan erbjuda en arbetsplats med en god gemenskap där vi hjälper varandra och där vi erbjuder kompetensutveckling inom ditt yrkesområde.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!