Socialarbetare/diakon till Räddningsmissionens hemlöshetsarbete

  • Göteborg

  • Socialarbetare

  • 2019-05-10

”Vi vill skapa gemenskaper”. Detta står i vår värdegrund och bygger på tron att möten och gemenskaper är en livsnödvändighet. Det är dessvärre lätt att bli ensam och utanför i vår stad. Därför vill vi bjuda in till öppna, kravlösa mötesplatser för alla, med lite olika fokus. Frukostcafét för hemlösa och socialt utsatta samt Soppmässan är några av de gemenskaper vi har på Räddningsmissionen.   

På Vasagatans frukostcafé serverar vi fyra dagar i veckan Göteborgs mest uppskattade grötfrukost. Till vårt Frukostcafé kommer människor med många olika bakgrunder. En del lever i hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa, på flykt och i ensamhet. Våra gäster har dessutom möjlighet att ta en dusch och tvätta sina kläder, samt få hjälp med kläder och skor i den mån vi har möjlighet. Man kan också få hjälp med att ta kontakt med myndigheter, låna en telefon eller samtala om sin situation med oss som jobbar här.  

Till våra Soppmässor kommer människor med många olika bakgrunder. En del är arbetslösa, andra studenter, en del är hemlösa eller flyktingar, andra har bra arbeten och bostad. Vi äter en varm måltid, som man inte behöver betala för, och firar en nattvardsmässa tillsammans. En pastor från någon av våra huvudmän medverkar, liksom våra diakoner samt musiker och volontärer.   

Vi söker nu en person som vill arbeta med oss under 10 månader då en av våra diakoner är studieledig. Du kommer att ingå i ett team på  fyra personer samt flera volontärer.  


Arbetsuppgifter:  

Som socialarbetare/diakon hos oss kommer du bland annat vara en del av vårt arbete för hemlösa och socialt utsatta på frukostcafét. Här kommer du arbeta med samtal och stöd till besökande som önskar vägledning i livet.  

Utöver detta är du med och arbetar praktiskt i servering och kök.  

Du kommer också att tillsammans med volontärer, besökare och kollegor fira gudstjänst på våra Soppmässor. Ibland kommer även du få leda mässorna och samordna volontärer tillsammans med dina kollegor.   
 

Vi söker dig som:  

·        Är diakon, socionom eller har annan likvärdig utbildning. 
·        Är en socialt engagerad person som också trivs med att arbeta praktiskt 
·        Erfarenhet av att arbeta i församling eller i gudstjänster 

Det är meriterande om du utöver detta har erfarenhet av ljudteknik och besitter en musikalitet. 

Omfattning:
75% Tidsbegränsad anställning. Från 15 aug 2019 till 5 juni 2020.  

Arbetstid:
Dagtid samt tisdag kväll. Ledig onsdagar. 

Bra att veta: 

  • Vi följer kollektivavtalet för Vård och omsorg och tillämpar löpande rekrytering. 
  • Vi vill att vår personal ska må bra! Som anställd hos oss erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och psykosocialt personalstöd via telefon dygnet runt. 
  • Inför anställning tar vi referenser samt begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Har du frågor kring tjänsten?
Kontakta:  
Patrick Hansén, verksamhetschef inom Hemlöshet 
Telefonnummer: 031-7121363 
Mail: patrick.hansén@raddningsmissionen.se 

Välkommen med din ansökan senast 30 maj!

Contact details

Name: Patrick Hansén

Title: Verksamhetschef inom Hemlöshet

E-mail: patrick.hansen@raddningsmissionen.se

Phone: 031-7121363

Terms

Job Title: Socialarbetare
Type of employment: Temporary position
Length: 6 months or longer
Working hours: Part-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-05-30
Date of publication: 2019-05-10

About the company

Göteborgs Räddningsmission är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete utifrån kristen värdegrund. När vi söker nya medarbetare letar vi efter dig som delar vår vision, ett värdigt liv åt alla! Vår organisation genomsyras av ledord som samverkan, kreativitet, hopp och kvalitet.
Vi har ca 120 medarbetare som arbetar inom en rad olika områden och verksamheter. I våra verksamheter finns också volontärer. Våra huvudmän är 27 kristna församlingar i Göteborg med omnejd. Utöver medarbetare, volontärer och huvudmän har vi även flera starka företagssamarbeten. Tillsammans gör vi skillnad!

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!