• Piteå

  • IT-chef

  • 2019-05-09

Vill du systematiskt leda och driva på Piteå kommuns innovation och verksamhetsutveckling kring digitalisering? Nu vill vi öka takten och behöver din hjälp.

Digitaliseringen av välfärdstjänster pågår för att underlätta för såväl Piteå kommuns invånare som personal. Det är en nödvändig utveckling och ett viktigt verktyg - inte minst för att hantera de demografiska förändringarna. Ledarskapet har en stor betydelse för ett framgångsrikt regionalt digitaliseringsarbete och det är här du kommer in. Vi söker en erfaren ledare som genom samordning på en strategisk och övergripande nivå kan hjälpa oss att ta tillvara digitaliseringens möjligheter och hantera dess utmaningar i vår kommun. Du ingår i Kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till kommunchefen.

I rollen som IT-chef leder du arbetet på IT-avdelningen, som består av drygt 20 medarbetare. IT-avdelningen bidrar med stöd och utveckling till de kommunala verksamheterna i förvaltningar och bolag. Avdelningen stödjer kommunkoncernen i IT-relaterade ärenden (exempelvis teknisk drift, support och inköp). Med sin kunskap om digital teknik bidrar avdelningens medarbetare löpande till ökad effektivitet och kvalitet i utvecklingen av respektive förvaltning eller bolag.

Din bakgrund: Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom området och dokumenterad erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling på strategisk nivå. Har du erfarenhet av stora organisationer ser vi det som meriterande.

Din profil: Människor i din närhet beskriver dig som lugn och stabil. Själv känner du dig trygg i rollen som ledare. Du är medveten om såväl dina egna styrkor som svagheter och är inte rädd för att fråga om hjälp när det behövs. Du förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt och tänker att relationer byggs på förtroenden. Att kunden är nöjd är mycket viktigt för dig.

Sista ansökningsdag: Tisdag 4 juni 2019. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Piteå kommun med Ponto. Notera att du från start blir anställd av Piteå kommun. Ponto hjälper endast till med själva rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson (ulrika.andersson@ponto.nu, 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller processen.

Contact details

Name: Ulrika Andersson

Title: Rekryteringskonsult

E-mail: ulrika.andersson@ponto.nu

Phone: 070-260 91 65

Terms

Job Title: IT-chef
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-06-04
Date of publication: 2019-05-09

About the company

Det händer mycket positivt i Piteå. Stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst; IT-chef.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!