Nämndemansgården Jönköping Söker Behandlare

  • Jönköping

  • Behandlare

  • 2019-05-06

Nämndemansgårdens enhet i Jönköping är centralt beläget och erbjuder öppenbehandling i grupp och enskilt. Vi behandlar alkohol, drog - och spelberoende. Våra tjänster består även av rådgivning och utbildning till chefer, socialtjänst, företagshälsovård och enskilda samt anhörigstöd. Vi erbjuder även efterbehandling till de som gjort sin grundbehandling på någon av våra andra enheter i landet.

Vi erbjuder en individuellt anpassad behandling som grundas i den initiala bedömningen. Precis som Nämndemansgårdens övriga behandlingar bygger dessa program på väl beprövade behandlingsmetoder. Vi arbetar både utifrån tolvstegsbaserade insatser, psykoterapi och KBT (kognitiv beteendeterapi) och MI (motiverande samtal). 

Som behandlare inom Nämndemansgården kommer Du att arbeta tillsammans i ett nationellt team med patienten i fokus. På kontoret i Jönköping arbetar Du ensam, vilket ställer höga krav på disciplin och planering. Du kommer att ansvara för behandlingsupplägg, genomförandeplaner och dokumentation.
Du som behandlare har en helhetssyn i patientarbetet liksom i de processer som uppstår för varje enskild individ.

Arbetet bygger på KBT och på 12-stegsfilosofin så vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet av dessa, samt att Du har en relevant akademisk examen. Du behöver ha flera års erfarenhet av att leda grupper, hålla föreläsningar och du behöver kunna arbeta självständigt men även kunna skapa en stark teamkänsla. Vi ser gärna att du har utbildning inom spelberoende

Viktiga egenskaper är förmågan att skapa varaktiga relationer och att ha ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och uppdragsgivare.

Contact details

Name: Christina Larsson

Title: Platschef

E-mail: christina.larsson@namndemansgarden.se

Terms

Job Title: Behandlare
Type of employment: Permanent employment
Length: 6 months or longer
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed
Drivers licence: Car

Application

Final application date: 2019-06-06
Date of publication: 2019-05-06

About the company

Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 250 medarbetare.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!