Utställningsformgivare för unikt uppdrag!

  • Stockholm

  • Utställningsformgivare

  • 2019-05-06

Har du ett kreativt sinne och ett brinnande intresse för utställning? Gillar du utmaningar och vill bidra till nya insikter och lärande för både vuxna och barn? Vill du vara med och bygga ett livsverk? Då ska du se hit för denna unika möjlighet får man inte varje dag!


OM TJÄNSTEN

Novare Professionals har nu fått möjligheten att presentera en roll för ett projekt i Stockholm som utställningsformgivare. Rollen innebär att kreativt skapa en utställning som bidrar till lärande. På ett roligt och fascinerande sätt ska du bidra till att barn och vuxna får nya insikter och upplevelser. Uppdraget innebär att skapa en utställning som upplevs både mäktig, rolig och spännande. Utställningen ska vara hållbar över tid, både vad
det gäller materialval och utformning. I rollen kommer du bland annat vara med och skapa en tydlig berättelse med hjälp av scener och dramaturgi.


Under uppdraget kommer du att:

·       Utföra en rumsanalys- bygga upp en strategi för fastighetens styrkor och svagheter
·       Ansvara för disposition av utställningen
·       Vara med och applicera innehåll och föremål i konceptet
·       Säkerställa att form och design är anpassade för målgruppen
·       Säkerställa att konstruktion/hållbarhet är anpassad efter behov och buget
·       Ta fram illustrationer, skisser och renderingar till konceptsbeskrivning och presentationer
·       Ta fram planritningar och produktionsskisser
·       Ha dialog och samarbete med hantverkare, tekniker och ev. andra konsulter samt med museets projektgrupp bl.a. andra formgivare/arkitekter.
·       Sammanställa allt inom projektet upparbetat material inom koncept och form och överlämna till museet i tydlig och överblickbar struktur.


VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som har ett kreativt sinne och en god kunskap om hur moderna utställningar bör utformas för att fylla dagens krav på tillgänglighet och miljöanpassning. Du ska tidigare ha utfört minst tre liknande uppdrag inom koncept, formgivning och rumslig gestaltning under de senaste åtta åren. Du ska dessutom ha en dokumenterad dokumenterad erfarenhet av utställningsarbete mot målgruppen barn och vuxna tillsammans.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en ingenjörsutbildning och lång erfarenhet av liknande projekt och uppgifter.

Vi ser det som meriterande om du har god kunskap om ljud- och ljussättning eller kunskap i bygg- och mediateknik. Vi ser även gärna att du är självständig, van vid att arbeta i grupp och kan ta ett huvudansvar för ledning av större grupper och stora projekt.

 

ÖVRIG INFORMATION
Start: juni/juli 2019
Slut: 1 oktober 2020
Omfattning: Heltid
Placering: Stockholm

 
Låter detta intressant? Då rekommenderar jag att du söker till tjänsten nedan. Om du har några frågor kan du höra av dig till ansvarig rekryterare Anna Liljegren Rassing via mail till Anna.Liljegren@novare.se Observera att vi inte tar emot några ansökningar via epost.

Contact details

Name: Anna Liljegren

Title: Talent Manager

E-mail: Anna.liljegren@novare.se

Phone: 0046764291803

Terms

Job Title: Utställningsformgivare
Type of employment: Temporary employment
Length: 1 year or longer
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-06-02
Date of publication: 2019-05-06

About the company

Novare Professionals erbjuder konsult- och interimsuppdrag inom främst HR, Ekonomi och administration. Läs mer om våra uppdrag via vår hemsida www.novareprofessionals.se

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!