Maskiningenjör till Outokumpu Avesta

  • Avesta

  • Maskiningenjör till Outokumpu Avesta

  • 2019-05-02

Din nya arbetsplats
Outokumpu Avesta Works är en trivsam och familjär arbetsplats där man möts av en öppen och positiv anda. Du blir snabbt en i gänget och har möjlighet att delta i en rad olika aktiviteter och motionsgrupper som finns för oss anställda. Avesta är en attraktiv arbetsplats ur karriärsynpunkt, du känner alla och är synlig i verksamheten, vilket är en fördel om du är sugen på att gå vidare inom organisationen och vill du har du även möjlighet till en internationell karriär inom koncernen.

På Varmbandverket i Avesta valsar vi vid 1200 grader stålverkets ämnen till band som sedan levereras till våra nedströms kallvalsverk. Avesta Jernverks nisch är tillverkning av rostfria specialstål i form av tjocka och breda band. Många av våra produkter används i svåra korrosiva miljöer och kombinationen av hög hållfasthet och högt korrosionsmotstånd är attraktivt för våra kunder. Våra produkter är 100% återvinningsbara.

Dina arbetsuppgifter

Är du sugen på nytt jobb och vill agera detektiv och övervakare? Skulle du tycka att det vore kul att praktiskt få tillämpa dina teorier? I denna spännande tjänst hos Outokumpu som maskiningenjör/tillförlitlighetsingenjör på KBR (kallt, brett, rostfritt) är du en nyckelperson i verksamheten när det gäller att förbättra tillförlitligheten på produktionsutrustningen. I tjänsten arbetar du tillsammans med drift och underhåll för att säkerställa att produktionsutrustningen är tillgänglig för valsning. I det dagliga jobbet kan detta exempelvis innebära att du tar fram störningskartor, drivrutiner och leder förbättringsteam i syfte att produktionen ska fungera optimalt. Du jobbar för att maximera den totala effektiviteten av utrustningen och du bidrar till förebyggande underhållsaktiviteter och till långsiktiga underhållsstrategier. Du rapporterar till verkschef och har stöd av en central ”Reliability Change Leader” som koordineringar tillförlitlighetsarbetet på orten.

I tjänsten som maskiningenjör/tillförlitligshetsingenjör ingår dessutom arbetsuppgifter som att:

● leda olika typer av projekt och fungera som en expert inom tillförlitlighet (reliability),
● arbeta med FMEA-analyser och kritikalitetsklassa utrustning för att kunna sätta rätt nivå av underhållsinsatser,
● driva, leda samt utbilda övriga delar av organisationen i arbetssätt som ökar tillförlitligheten,
● påverka upphandling av ny utrustning för att säkerställa tillförligheten långsiktigt,
● arbeta strategiskt för att nå uppsatta mål.

Din profil

Vi är nyfikna på din profil och tror du har ett stort intresse för teknik samt en förmåga att förstå var lösningen på ett problem finns. Ditt engagemang motiverar och engagerar till nya arbetssätt tillsammans. Vidare ser du möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som har utbildning och erfarenhet inom området,alternativt precis slutat skolan och arbetat en kortare tid.Meriterande är civilingenjörsexamen inom maskinteknik, elteknik eller automation. Du har relevanta data- och systemkunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Contact details

Name: Linn Skoglund

Title: HR Dalarna

E-mail: linn@hrdalarna.se

Phone: 070-536 90 80

Terms

Job Title: Maskiningenjör till Outokumpu Avesta
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-05-31
Date of publication: 2019-05-02

About the company

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com . I Avesta har vi ett fullt integrerat stålverk, vi har hela produktionskedjan och är ett av de största verken inom Outokumpu. Hos oss i Avesta arbetar ca 800 medarbetare.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!