Kurator till Uppsala Barncentrum och Vårdcentral

  • Uppsala

  • Kurator

  • 2019-05-02

På Uppsala Barncentrum och Vårdcentral känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt.

På Uppsala Barncentrum och Vårdcentral är vi inriktade på att främst kunna möta barn och barnfamiljer. Vår verksamhet består av erfarna barnläkare, allmänläkare, sjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, dietist, psykolog, kurator, labpersonal samt en barnkirurg. Med vår samlade kompetens skapar vi en vård för våra patienter som kännetecknas av ett helhetsansvar, samarbete och kvalitet.

Till vår verksamhet söker vi nu en engagerad kurator som vill ta del av vårt arbete. Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start snarast möjligt.

Om arbetet och din utveckling
Som kurator fyller du en viktig funktion i teamet kring patienten för att skapa en trygg och kvalitativ vård. Du kommer att arbeta tvärprofessionellt med kompetenta och erfarna kollegor inom olika yrkesprofessioner. Dina arbetsuppgifter som kurator innefattar både rådgivning och psykosocialt behandlingsarbete riktat mot patienter och anhöriga.

Vi erbjuder en arbetsplats med välplanerade och moderna lokaler och ett mycket gott arbetsklimat. Genom våra värderingar: omtänksamhet, professionalitet, engagemang och nytänkande skapar vi en trivsam arbetsmiljö med kompetenta och erfarna kollegor.

Din profil
Du som söker är utbildad socionom eller kurator med vidareutbildning steg 1, KBT och/eller PDT. Du är erfaren inom området samtalsstöd och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i team med andra professioner. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med inriktning mot barn och barnfamiljer.

Vi söker dig som kan skapa ett personligt, tryggt och professionellt bemötande av våra patienter. Som person är du engagerad, empatisk, självgående, prestigelös, flexibel och ansvarstagande gällande både ditt arbete, kunder och verksamheten. Då ditt arbete är väldigt självständigt måste du vara driven och van att själv strukturera ditt arbete. Du har också en god förmåga att prioritera de uppgifter du har framför dig. Samtidigt är det mycket viktigt att du har god samarbetsförmåga och arbetar för ditt team och mottagningen.

Anställning och ansökan:
Tjänsten är ett vikariat på 12 månader. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss. Sista ansökningsdag är 20190530 men eftersom vi gör löpande urval rekommenderar vi dig att ansöka redan nu. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Petra Levin, tel. 070 167 40 59.

Om mottagningen
På Uppsala Barncentrum och Vårdcentral har vi samlat de resurser som behövs för att kunna erbjuda en högkvalitativ vård till alla våra patienter. Vi har en samlad kompetens för att ta hand om barn, vuxna och äldre och är först i Sverige med att ha startat en vårdcentral som nischat sig särskilt mot barnfamiljer. Sedan starten i september 2011 har det varit en mycket uppskattad verksamhet som får stor uppmärksamhet i media.

Hos oss arbetar tre barnläkare tillsammans med allmänläkare, barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, barnmorskor, sjukgymnaster, fysioterapeuter, dietist, sjuksköterskor, diabetessjuksköterska, psykolog, kurator och labpersonal. All personal, förutom barnläkarna, tar hand om både barn och vuxna och samtliga har särskild barnkompetens. Hos oss arbetar även en barnkirurg som med sin specialistkompetens är en stor tillgång för vår vårdcentral.

Contact details

Name: Kamilla Hagel

E-mail: kamilla.hagel@mamamia.se

Terms

Job Title: Kurator
Type of employment: Temporary position
Length: 1 year or longer
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-06-07
Date of publication: 2019-05-02

About the company

Lideta Hälsovård är ett vårdbolag med verksamhet inom mödrahälsovård, primärvård och företagshälsovård i Stockholm och södra Sverige. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård. Vi finns på drygt 20 geografiska platser och har idag cirka 140,000 patienter. I Lideta Hälsovård ingår också vårdkoncernen Mama Mia.

Mama Mia är idag Skandinaviens enskilt största privata kvinno- och barnhälsomottagning. Mama Mia erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa vårdtjänster inom öppenvård för alla människor i alla åldrar.

Lideta växer både genom förvärv av enskilda vårdenheter samt genom en kontinuerlig utökning av verksamheten på respektive ort. De sista åren har företaget också investerat mycket i olika digitala initiativ med målet att ge öka tillgängligheten för Lidetas patienter.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!