Processutvecklare till Outokumpu Avesta

  • Avesta

  • Processutvecklare till Outokumpu Avesta

  • 2019-04-30

Teknikfunktionen på Avesta Jernverk söker fler medarbetare.

Teknikfunktionen inom Outokumpu Avesta Jernverk arbetar med utveckling av processer och produkter. Allt från råvaror, via stålverk, varmvalsning, kallvalsning glödgning/betning till färdigställning. Avesta Jernverk profileras mer och mer mot produktion av specialstål, t.ex. rostfria Duplexa stål. Vår nisch är tjocka och breda band. Många av våra produkter används i svåra korrosiva miljöer och kombinationen av hög hållfasthet och högt korrosionsmotstånd är attraktivt för våra kunder.

Teknikfunktionen arbetar nära både produktion och underhåll. Kontaktytor finns även mot företagets marknadsavdelning samt med vår FoU-avdelning och externa institut. Ett tydligt ägarskap av metoder för tillverkning av stål och upprätthållande av standarder och certifikat är naturliga ansvarsområden.

I allt vi gör sätter vi säkerheten högst på agendan.

Arbetsuppgifter:
 
Som processutvecklare ansvarar du för att utveckla säkra, effektiva och tillförlitliga tillverkningsprocesser mot högt ställda krav på leveranssäkerhet, rörliga kostnader och produktutbyte. Du äger metoderna för din process och förbättrar den för att passa nya stålsorter och applikationer. Ditt arbete sker i nära samarbete med vår produktion där du driver utvecklingsprojekten på såväl kort som lång sikt. Du analyserar utfall, förstår samband och hittar kreativa lösningar på problem.
 
Utöver processutveckling bidrar du även med tekniskt stöd till vår marknadsavdelning, FoU-avdelning och externa institut samt deltar i forum för ständiga förbättringar där du bistår med din specialkunskap inom området.
 
Kvalifikationer:
 
Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot metallurgi, materialteknik eller motsvarande och du har goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.
 
Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av processutveckling.

För oss är din personlighet viktig och rollen som processutvecklare karaktäriseras av att du är en inspirerande person som framgångsrikt samarbetar med andra. Du trivs med att verka i en dynamisk arbetsmiljö och du är bra på att kommunicera med samt engagera din omgivning. Du har förmåga att jobba strukturerat, uthålligt, systematiskt och har en god analytisk förmåga. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter.
 
Vad erbjuder vi dig?

Outokumpu Avesta Jernverk är en trivsam och familjär arbetsplats där man möts av en öppen och positiv anda. Vi är stolta över vår arbetsplats, våra produkter och kollegor. Du blir snabbt en i gänget och har möjlighet att delta i en rad olika aktiviteter och motionsgrupper som erbjuds oss anställda. Avesta är också en attraktiv arbetsplats ur karriärsynpunkt, du känner alla och är synlig i verksamheten, vilket är en fördel om du är sugen på att gå vidare inom organisationen och vill du har du även möjlighet till en internationell karriär inom koncernen. Vi satsar på dig och det finns bra möjligheter för dig att utvecklas både i din roll och på ett personligt plan. Du erbjuds de verktyg du behöver för att kunna göra ett bra jobb. Våra metoder och processer är väl fungerande samtidigt som utvecklingsmöjligheterna är enorma. ”Man kan sova tryggt om natten och samtidigt ha ett väldigt utmanade och utvecklande jobb”.

Har vi väckt ditt intresse?

Skicka in din ansökan till oss senast 31 maj.

Contact details

Name: Linn Skoglund

Title: HR Dalarna

E-mail: linn@hrdalarna.se

Phone: 070-536 90 80

Terms

Job Title: Processutvecklare till Outokumpu Avesta
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-05-31
Date of publication: 2019-04-30

About the company

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com . I Avesta har vi ett fullt integrerat stålverk, vi har hela produktionskedjan och är ett av de största verken inom Outokumpu. Hos oss i Avesta arbetar ca 800 medarbetare.

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!