Strategisk Inköpare till LYKO

  • Vansbro

  • Strategisk Inköpare till Lyko

  • 2019-04-10

Lyko Group AB (publ), en snabbväxande hårvård- och skönhetspecialist med ambition att förändra branschen, Lyko söker en erfaren och strategisk inköpare till sitt kontor I Vansbro alternativt på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Förutom att vara en riktigt vass inköpare är du även en prestigelös, professionell person som har ett tydligt affärsfokus. Lyko är noterat på First North Premier och omsatte 2018, 932,7 MSEK - försäljningen Online steg med 49% under fjärde kvartalet. Du som söker bör vara en person som ”går igång” på att jobba i ett expansivt bolag med högt tempo och stundtals snabba beslutsvägar. 


Huvudsyfte med rollen

I egenskap av Inköpare på Lyko ligger det övergripande ansvaret att säkerställa ett attraktivt erbjudande till konkurrenskraftiga priser med en, utifrån position, marknadsmässig marginal. 
I rollen ligger det direkta ansvaret för den egna varumärkesportföljen inom kategorierna hårvård och doft men även att växa och utveckla dessa kategorier. Målet är att göra Lyko till den primära destinationen för dessa produkter.
Rollen har många kontaktytor såväl internt som externt. I bägge gränssnitten är rollen talesperson för kategorierna hårvård och doft. Här finns en förväntan om ett professionellt beteende i alla led där bolagets intresse ska tillvaratas.

För att inköpsorganisationen totalt sett ska fungera tillfredsställande är samarbetet med hela teamet avgörande. Vi söker därför dig som är en teamspelare i grunden och du förväntas kunna hålla en öppen och rak dialog där individuella styrkor nyttjas för att komplettera kollegornas utvecklingsområden. Allt i syfte att hela tiden hjälpa varandra att fungera ännu bättre i sin roll. 

Som representant för bolaget förväntas ett rakt, tydligt och lösningsfokuserat förhållningssätt där förväntningarna på våra samarbetspartners och oss själva är i fokus i allt vi gör. Du har förmåga att hålla deadlines. Att kommunicera ev. förseningar tydligt och tidigt är kritiskt för att säkerställa att resurser investeras i rätt frågor och att bolaget klarar av att fortsätta den ambitiösa tillväxtresa vi är inne på.

Inställningen att vi kan lyckas med det vi tar oss för om vi hjälps åt och underlättar varandras arbete är en viktig del i bolagets framgång och detta förväntas samtliga medarbetare vara med att fortsätta bidra till.

Ansvar och befogenheter

Rollen som Inköpare inrymmer även ett direkt resultatansvar för sitt segment, inklusive avtal och samarbete med dess nuvarande och potentiella leverantörer. Addering av kategorikritiska varumärken är en nyckelfaktor för att lyckas i detta. Rollen utvärderas primärt genom uppföljning av omsättningsutveckling och täckningsbidrag, samt omsättningshastighet på lagerfört sortiment. Mandat att fatta beslut om vad som ska adderas och fasas ut ligger inom rollen och beslut fattas i samråd med kategorichef.

Arbetsuppgifter 

  • Ta fram, utveckla och implementera strategier för sortiment inom sin varumärkesportfölj.
  • Förhandla och skriva avtal med leverantörer samt följa upp efterlevnad av dessa.
  • Tillsammans med kritiska leverantörer utarbeta leverantörsspecifika marknadsaktiviteter för lönsam tillväxt
  • Orderläggning och bevakning av lagervolymer
  • Säkerställa att ev. inköpsprisjusteringar ligger inom ramen för giltiga avtal och att försäljningspris vid behov justeras i samband med förändring av dessa
  • Regelbunden uppföljning av kritiska KPI:er för sortimentet och säkerställa att avvikelser från målen hanteras i tid
  • Omvärldsbevakning i syfte att säkerställa relevant sortiment och pris inom kategorin. 

I denna rekrytering samarbetar LYKO med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Mio Emanuelsson.
Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Intervjuer kommer att ske löpande

Contact details

Name: Mio Emanuelsson

Title: Senior Executive Recruiter

E-mail: Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se

Phone: 0705084406

Terms

Job Title: Strategisk Inköpare till Lyko
Type of employment: Permanent employment
Length: Permanent employment
Working hours: Full-time
Wage conditions: Fixed

Application

Final application date: 2019-05-27
Date of publication: 2019-04-10

About the company

Lyko Group AB (publ) är en hårvård- och skönhetsspecialist med ambition att förändra branschen. Vi har vårt ursprung i den professionella hårvården. Med marknadens bredaste sortiment online, integrerade butiker och salonger inspirerar och guidar vi kunden till sitt bästa jag. Koncernen driver webbplatserna Lyko.se, Lyko.no, Lyko.fi samt 39 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge. Verksamheten sysselsätter närmare 500 personer. Lyko är noterat på First North Premier. Besök www.lyko.se för mer information”.

Recruitment Manager

Mio Emanuelsson

Apply for this job

Know someone who is suitable for this job? Tell them!