Nämndemansgården Växjö Söker Behandlare på 50 %

  • Växjö

  • Behandlare

  • 2019-03-15

Nämndemansgårdens enhet i Växjö är centralt beläget och erbjuder öppenbehandling i grupp eller enskilt. Vi behandlar alkohol, drog och spelberoende. Våra tjänster består även av rådgivning och utbildning till chefer, socialtjänst, företagshälsovård och enskilda samt anhörigstöd. Vi erbjuder även efterbehandling till de som gjort sin grundbehandling på någon av våra andra enheter i landet.

Vi erbjuder en individuellt anpassad behandling som grundas i den initiala bedömningen. Precis som Nämndemansgårdens övriga behandlingar bygger dessa program på väl beprövade behandlingsmetoder. Vi arbetar både utifrån tolvstegsbaserade insatser, psykoterapi och KBT (kognitiv beteendeterapi) och MI (motiverande samtal).

Som behandlare inom Nämndemansgården kommer Du att arbeta tillsammans i ett team med patienten i fokus. Du kommer att ansvara för behandlingsupplägg, genomförandeplaner och dokumentation.

Behandlingen sker både i grupp och enskilt och är en central del av arbetet. Du som behandlare har en helhetssyn i patientarbetet liksom i de processer som uppstår för varje enskild individ.

Arbetet bygger på KBT och på 12-stegsfilosofin så vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet av dessa, samt att Du har en relevant akademisk examen. Du behöver ha flera års erfarenhet av att leda grupper, hålla föreläsningar och du behöver kunna arbeta självständigt men även kunna skapa en stark teamkänsla. Vi ser gärna att du har utbildning inom spelberoende


Viktiga egenskaper är förmågan att skapa varaktiga relationer och att ha ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och uppdragsgivare.

Kontakt

Namn: Christina Larsson

Titel: Platschef

Epost: christina.larsson@namndemansgarden.se

Villkor

Yrkestitel: Behandlare
Anställningsform: Tills vidare
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Deltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-19
Publiceringsdatum: 2019-03-15

Om företaget

Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 250 medarbetare.

Sök den här tjänsten

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!