Vill du bli en del av vårt Behandlingsteam?

  • Enköping

  • Behandlare

  • 2019-03-14

Till vår enhet Idamyra, idylliskt beläget på landsbygden mellan Enköping och Västerås, söker vi nu dig som är kvalificerad behandlare. Nämndemansgårdens enhet Idamyra är ett behandlingshem för unga män i åldrarna 16–25 år med missbruksproblematik och begynnande kriminalitet. Vår målsättning är att bedriva högkvalitativ missbruksbehandling i en miljö präglad av värme och trygghet för att skapa förutsättningar och stärkta förmågor hos den unge att leva i drogfrihet. Vi är en av tre enheter med just ungdomar som målgrupp, men tillhör för övrigt Nämndemansgården i Sverige AB som är ett av Sveriges ledande företag inom missbruks- och beroendevård.

Behandlingsarbetet utgår från ett relationellt perspektiv och med en integrativ syn kring missbruksproblematik, med metoder och insatser som samspelar med 12-stegsprogrammets principer.


Arbetsuppgifter

Som kvalificerad behandlare hos oss ansvarar du tillsammans med behandlingsteamet för kartläggning, upprättandet av individuella genomförandeplaner och övrig dokumentation samt genomförandet av den planerade vården. Behandling sker både i grupp och enskilt.

Arbetet innebär dag-, kväll-, och nattjänstgöring (sovande jour) samt helgarbete.

Kvalifikationer

Du skall ha en högskoleutbildning med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning så som beteendevetare, socialpedagog, socionom, alternativt en eftergymnasial utbildning så som tvåårig relevant YH/KY utbildning - 400 poäng som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog. Utbildningar som vi ser som meriterande är t.ex. grundläggande psykoterapiutbildning, alkohol- och drogterapeutisk utbildning, MI samt erfarenhet av arbete med tolvstegsbehandling, ungdomar och unga vuxna.


Personlig lämplighet är en förutsättning för tjänst hos oss och innan en eventuell anställning är det krav på att lämna utdrag från polisens belastnings- och misstankeregister för personal vid hem för vård eller boende som tar emot barn (HVB-hem). Arbetet kräver B-körkort.

VI SÖKER DIG som har god samarbetsförmåga, är flexibel, samt tycker det är viktigt att bygga goda relationer. Du bör även ha erfarenhet av att identifiera och driva förändringsprocesser samt tycker det är självklart med ett professionellt förhållningssätt gentemot klienter och uppdragsgivare.

Tillträde den 1/5-19

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Namn: Ken Strömberg

Titel: Platschef

Epost: ken.stromberg@namndemansgarden.se

Villkor

Yrkestitel: Behandlare
Anställningsform: Tills vidare
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast
Körkort: Personbil
Tillgång till eget fordon: Personbil

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-19
Publiceringsdatum: 2019-03-14

Om företaget

Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver
behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 250 medarbetare

Sök den här tjänsten

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!