VD till Yrkes & Profilkäder

 • Göteborg

 • VD för Yrkes & Profilkläder

 • 2019-03-12

Yrkes och Profilkläder, står inför en fortsatt utveckling och deras framtidstro är stark. YP har tillväxtpotential och erbjuder ett starkt koncept till sina kunder och affärspartners. 

Vi söker någon som vill vara med på denna resa och förvalta det som är men också att ytterligare utveckla företaget. YP består av 11 enheter, 61 anställda med en omsättning på ca 150 miljoner. Du har 9 direktrapporterande personer i ditt team. YP har en mycket professionell och kompetent styrelse med mångårig erfarenhet av att driva lönsamma affärer. De har en platt organisation som strävar och efterlever att vara arbetsplats utan prestige och hierarki.

Vi söker dig, som vill arbeta i en mycket operativ VD roll – vara ett starkt stöd för verksamhetens säljorganisation samt ha förmågan att operativt och strategiskt driva 11 bolag.

Tjänsten

Som VD har du ansvaret att på ägarens uppdrag driva, utveckla och leda bolaget enligt fastställd affärsplan. Arbetet som VD innebär vidare att du är operativ ledare med ett brett ansvarsområde för verksamhetens olika funktioner samt för ett långsiktigt affärsutvecklingsarbete. Du kommer att utgå från någon av enheterna som ligger runt Västra Götaland eller Uppsala. Resdagar uppgår till 2-3 dagar i veckan.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som VD är följande:

 • Utarbeta ekonomiska strategier att presentera för styrelsen
 • Fullt budget- och resultatansvar
 • Leda och utveckla bolaget och organisationen
 • Produktiv-, organisatorisk- och finansiell utveckling
 • Driva kundnöjdhet avseende kvalitet och leverans
 • Utveckla arbetssätt för ökad effektivitet
 • Utveckla teamwork
 • Ansvar för kompetenshöjning av distriktchefer

Du rapporterar direkt till Styrelsen. Placering för tjänsten är i Västra Götaland.

Profil

Du har en god social kompetens och hanterar såväl kunder som leverantörer och personal på ett förtroendeingivande sätt. Du har ett starkt driv och är duktig på att skapa en helhet som innebär både struktur och stark utveckling. 

Som ledare har du en modern ledarprofil med ett kundorienterat synsätt, ett stort engagemang och en klok helhetssyn. Du är en ödmjuk och affärsdriven ledare med en jordnära approach. Du är prestigelös och flexibel men samtidigt målmedveten och är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. 

Personen vi söker skall ha stort driv inom försäljning och även ha strategisk höjd med en bra blick för marknad och varumärkesfrågor, du är van vid att leda på distans och det är inga problem för dig att resa. Vi ser även att du har erfarenhet av expansion med att öppna upp nya och eller fler butiker.

Du har en gedigen erfarenhet inom retail/kedjedrift/detaljhandeln med djup insikt i framgångsfaktorer för lönsamma affärer i branschen.
Du är en entusiastisk entreprenör med hög energinivå och du är öppen, tydlig och rak i din kommunikation.

I denna rekrytering samarbeter YP med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. 

Välkommen med din ansökan

Kontakt

Namn: Mio Emanuelsson

Titel: Senior Executive Recruiter

Epost: Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se

Telefon: 0705084406

Villkor

Yrkestitel: VD för Yrkes & Profilkläder
Anställningsform: Tills vidare
Varaktighet: Tills vidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast + rörlig
Körkort: Personbil

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-15
Publiceringsdatum: 2019-03-12

Om företaget

DET STARTAR MED EN VISION - YRKES & PROFILKLÄDER

Yrkes och profilkläder - En del av Blåkläder

YP SKALL VARA DEN BÄSTA LEVERANTÖREN AV ARBETSKLÄDER OCH PERSONLIGT SKYDD PÅ DEN LOKALA MARKNADEN.
YP SKA VARA DET SJÄLVKLARA VALET AV LEVERANTÖR INOM YP/BLÅKLÄDERS KUNDSEGMENT. IHOP MED DOM BÄSTA PRODUKTERNA INOM ARBETSKLÄDER OCH PERSONLIGT SKYDD PÅ MARKNADEN SKA VI LEVERERA DEN BÄSTA EXPERTISEN OCH SERVICEN TILL VÅRA KUNDER GENOM DEN LÖSNING SOM PASSAR YP OCH KUNDEN BÄST.

Rekryteringsansvarig

Mio Emanuelsson

YP Yrkesbutiker söker en operativ VD

Vi söker dig, som vill arbeta i en mycket operativ VD roll – vara ett starkt stöd för verksamhetens säljorganisation samt ha förmågan att operativt och strategiskt driva 11 bolag.

Sök den här tjänsten

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!