Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver
behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 250 medarbetare

Ungdomsenheten Idavallen söker nu en kvalificerad behandlare.

Tierp
Sista ansökningsdag 2019-04-12

Som behandlare inom Nämndemansgården arbetar du i tvärprofessionellt team med patienten i fokus.

Behandlingen sker både i grupp och enskilt.

Du kommer att ansvara för behandlingsupplägg och remittentkontakt, arbeta med
genomförandeplaner och dokumentation.

Behandlingsarbetet bygger på ett integrativt synsätt kring missbruksproblematik med metoder och insatser som samspelar med 12-stegsfilosofin. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av missbruk- och beroendevård, samt att du har en relevant akademisk examen, eller motsvarande KY. Erfarenhet inom barn- och ungdomspsykiatri och annat arbete med ungdomar inom målgruppen är meriterande.

På ungdomsenheten Idavallen möter du som behandlare unga män i åldern 15-21 år, som parallellt med sin missbruksproblematik genomgår en stor fysisk och psykisk förändringsprocess. Din uppgift är att arbeta utifrån ett relationellt arbetssätt och se varje tillfälle som en möjlighet till behandling, läkning och utveckling för den unge.

DINA ARBETSUPPGIFTER I arbetet som behandlare på Idavallen är att vara en viktig del i det dagliga arbetet kring ungdomarna genom att bl.a. möta vardagen tillsammans, att ha stödjande samtal och olika gruppaktiviteter. I tjänsten ingår kontaktmannaskap och dokumentation som en viktig och självklar del av arbetet samt att vara delaktig i den dagliga driften av boendet. Det är också självklart att vi tillsammans är delaktiga i att verksamheten skall utvecklas framöver, detta genom ditt engagemang och de ansvarsområden som alla på verksamheten delar.

Arbetet med ungdomarna kräver att du är varm, positiv och nyfiken men även trygg i dig själv för att klara konflikter och gränssättningar. Det kräver att du tar Hos oss får du möjlighet att fortsatt vara med och bygga upp verksamheten samtidigt som du tar ett stort personligt ansvar med utgångspunkt i en gedigen behandlingskompetens och mångårig erfarenhet av målgruppen inom företaget.

Påbyggnadsutbildningar, som exempelvis Steg-1, KRIMinalitet som livsstil, MI certifiering, ACRA och återfallsprevention är meriterande.

VI SÖKER DIG som har god samarbetsförmåga, är flexibel, ansvarstagande och tycker det är viktigt att bygga goda relationer. För dig som söker är det även viktigt att ta ansvar för, och delta i de olika uppdrag som verksamheten tar sig an. Det är viktigt för dig att jobba tillsammans i ett team som jobbar framåt utifrån våra högt uppsatta mål för verksamheten. Du bör även ha erfarenhet av att identifiera och driva förändringsprocesser och ser som en självklarhet att ha ett professionellt förhållningssätt gentemot patienter och uppdragsgivare.


Vi söker även timvikarier till denna och andra ungdomsenheter.
Kontakt
Arbetsgivare Nämndemansgården i Sverige AB
Arbetsort Tierp
Kontaktperson Marie Jansson, Platschef, marie.jansson@namndemansgarden.se, 076-200 80 12
Villkor
Yrkestitel Behandlare
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Körkort Personbil
Tillgång till eget fordon Personbil
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-04-12
Publiceringsdatum 2019-03-08

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!