Lyko Group AB (publ) är en hårvård- och skönhetspecialist med ambition att förändra branschen. Vi har vårt ursprung i den professionella hårvården. Med marknadens bredaste sortiment online, integrerade butiker och salonger inspirerar och guidar vi kunden till sitt bästa jag. Koncernen driver webbplatserna Lyko.se, Lyko.no, Lyko.fi samt 39 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge. Verksamheten sysselsätter närmare 500 personer. Lyko är noterat på First North Premier. Besök www.lyko.se för mer information”.

Börsnoterade Lyko söker CFO

Stockholm
Sista ansökningsdag 2019-03-25

Lyko Group AB (publ), en snabbväxande hårvård- och skönhetspecialist med ambition att förändra branschen, söker en erfaren och affärsdriven CFO till sitt kontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Förutom att vara en riktigt vass CFO är du även en prestigelös, professionell och tydlig ledare för ditt team om tretton personer, varav tre är direktrapporterande. Lyko är noterat på First North Premier och omsatte 2018, 932,7 MSEK - försäljningen Online steg med 49% under fjärde kvartalet. Du som söker bör vara en person som ”går igång” på att jobba i ett expansivt bolag med högt tempo och stundtals snabba beslutsvägar.  

Tjänstebeskrivning 

Som en del av Lykos ledningsgrupp är du ansvarig för bolagets utveckling. Du deltar i att utveckla bolagets strategier och finansiella planer för områden som du har, såväl direkt, som indirekt ansvar för.

Rollen är övergripande ansvarig för bolagets finansiella processer med tyngdpunkten på affärsstödjande aktiviteter. I ditt ansvar ligger att sätta ramar i budgetprocessen och för investeringsvolym. Därutöver ansvar för att säkerställa att bolaget investerar på optimalt sätt samt att följa upp genomförda investeringar.

Utöver mer standardiserade rapporter finns ett löpande behov av ad hoc-analyser där ansvaret ligger hos CFO att säkerställa prioritering och leverans av dito. Ad hoc-analyserna syftar bland annat till att bidra till verksamhetsutveckling.

CFO ska sätta och underhålla en struktur för KPI:er. Detta såväl på en övergripande nivå som på avdelnings- och funktionsnivå. Man ansvarar även för att sätta upp incitamentssystem för butik, samt för uppföljning av desamma för att säkerställa att vi uppnår önskad effekt.
Rollen verkar även för att säkerställa relevant systemstöd för de finansiella processerna samt agerar kravställare i de fall som systemskifte krävs för att optimera processerna eller i övrigt effektivisera verksamheten.

Som CFO i ett börsnoterat bolag ansvarar du för att producera såväl kvartalsrapporter som årsredovisning. Du är talesperson för finansfunktionen samt även för finansiella frågor externt i samarbete med VD.

Du har personalansvar och är ansvarig för att coacha och utveckla medarbetare samt ledare inom finansfunktionen. Du har tre direktrapporterande; en controllerchef, en redovisningschef och en lönechef.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och som har erfarenhet av rollen som Ekonomichef och av ledningsgruppsarbete. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av agil verksamhetsstyrning och av att utveckla egna metoder samt att du har genomfört större förändringsprojekt. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av digital utveckling. Vi tror att du har en redovisningsbakgrund och har kännedom om bl a redovisningstekniska frågor.
I egenskap av noterat bolag finns mycket externa kontakter i form av befintliga eller potentiella investerare. Du är ett bollplank till VD och ägare i alla finansiella frågor.

Som person är du trygg i din roll som ledare och har god självkännedom. Du är säker i din kompetens och har viljan och förmågan att förklara det svåra på ett enkelt sätt . Du är självgående, har lätt för att kommunicera och tycker om att leda i förändring.

Vidare ser vi att du har en uttalad affärsmässighet och en strategisk höjd. Söker du en utvecklingsinriktad roll i en dynamisk och informell miljö är detta tjänsten för dig!

I denna rekrytering samarbetar Lyko med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail, Intervjuer kommer att ske löpande.

Mio Emanuelsson

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Stockholm
Kontaktperson Mio Emanuelsson, Senior Executive Recruiter, Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se, 0705084406
Villkor
Yrkestitel CFO till börsnoterade LYKO
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-03-25
Publiceringsdatum 2019-02-26

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!