Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com . I Avesta har vi ett fullt integrerat stålverk, vi har hela produktionskedjan och är ett av de största verken inom Outokumpu. Hos oss i Avesta arbetar ca 800 medarbetare.

Reliability ingenjör varmband till Outokumpu Avesta

Avesta
Sista ansökningsdag 2019-03-31

Din nya arbetsplats
Outokumpu Avesta Works är en trivsam och familjär arbetsplats där man möts av en öppen och positiv anda. Du blir snabbt en i gänget och har möjlighet att delta i en rad olika aktiviteter och motionsgrupper som finns för oss anställda. Avesta är en attraktiv arbetsplats ur karriärsynpunkt, du känner alla och är synlig i verksamheten, vilket är en fördel om du är sugen på att gå vidare inom organisationen och vill du har du även möjlighet till en internationell karriär inom koncernen.

På Varmbandverket i Avesta valsar vi vid 1200 grader stålverkets ämnen till band som sedan levereras till våra nedströms kallvalsverk. Avesta Jernverks nisch är tillverkning av rostfria specialstål i form av tjocka och breda band. Många av våra produkter används i svåra korrosiva miljöer och kombinationen av hög hållfasthet och högt korrosionsmotstånd är attraktivt för våra kunder. Våra produkter är 100% återvinningsbara.

Dina arbetsuppgifter

I denna spännande tjänst får du vara med och utveckla vårt reliability arbete. Du blir en nyckelperson i organisationen i arbetet för att förbättra tillförlitligheten på utrustningen. Arbetet är att tillsammans med drift och underhåll säkerställa att produktionsutrustningen är tillgänglig för valsning. Du rapporterar till verkschef och har stöd av en central Reliability Change Leader som koordineringar relaibility arbetet på orten.

I tjänsten som Reliability ingenjör ingår dessutom arbetsuppgifter som att:

● Leda olika typer av projekt och fungera som en expert inom reliability.
● Arbeta med FMEA-analyser och kritikalitetsklassa utrustning för att kunna sätta rätt nivå av underhållsinsatser.
● Driva, leda samt utbilda övriga delar av organisationen i arbetssätt som ökar tillförlitligheten.
● Påverka upphandling av ny utrustning för att säkerställa tillförligheten långsiktigt.
● Strategiskt arbete för att nå uppsatta mål.

Din profil

Vi är nyfikna på din profil och tror du har ett stort intresse för teknik samt en förmåga att förstå var lösningen på ett problem finns. Ditt engagemang motiverar och engagerar till nya arbetssätt tillsammans. Vidare ser du möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som har utbildning och erfarenhet inom området,alternativt precis slutat skolan och arbetat en kortare tid.Meriterande är civilingenjörsexamen inom maskinteknik, elteknik eller automation. Du har relevanta data- och systemkunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Kontakt
Arbetsgivare HR Dalarna
Arbetsort Avesta
Kontaktperson Linn Skoglund, HR Dalarna, linn@hrdalarna.se, 070-536 90 80
Johan Bergvik, HR Dalarna, johan@hrdalarna.se, 070-652 90 80
Villkor
Yrkestitel Reliability ingenjör till varmband Outokumpu Avesta
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-03-31
Publiceringsdatum 2019-03-05

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!