LYKO är idag en av Nordens ledande aktörer inom professionell hårvård och skönhet. Med en av Sveriges mest populära destinationer för skönhetsprodukter på nätet (www.lyko.se) och med närmare 40 helägda butiker/salonger i Sverige samt Norge, brinner LYKO för att lyfta fram och lyfta upp det bästa i människor och saker i vår omvärld. I de fysiska butikerna återfinns ett spännande urval av hårvård, make-up och hudvård från 50 välkända varumärken, tillsammans med vår salongsdel Studio by Lyko. På Lyko.se saluförs dessutom över 40,000 produkter från över 500 varumärken, inom allt som rör hårvård och skönhet. Med säte i Stockholm och Vansbro, sysselsätter idag LYKO över 400 personer.

Lyko söker Store Concept- & Visual Merchandising Specialist

Stockholm
Sista ansökningsdag 2019-02-25

Brinner du för att hitta optimala butikslösningar? Går du igång på att skapa butikskoncept, utveckla kundvarv och göra kundens butiksupplevelse till det lilla extra? Är du en hejare på att utveckla och förbättra processer? Då är det dig vi letar efter!

Lyko är i en snabbväxande fas och i takt med att de expanderar erbjuder de en ny spännande tjänst som Store Concept – and Visual Merchandising Specialist. Här finns alla möjligheter för dig att påverka både din roll och begreppet kring koncept och VM-arbetet i Lykos butiker.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
Leda, optimera och utveckla det visuella, kommersiella och konceptuella uttrycket i butik för att på så vis bidra till att nå uppsatta försäljningsmål. Du kommer att ha ansvar för storeplanning, navigering, visuella guidelines, säljstyrning, utbildning samt presentation av sortiment i butik.

Vidare kommer du att äga och utveckla butikskonceptet för att säkerställa kundupplevelse, varumärkesupplevelse samt försäljning i butik och med en tydlig koppling och sammanläkning med den digitala upplevelsen.

Du kommer även att medverka vid planering och genomförande av nyetableringar och ombyggnationer av Lykos butiker. Du kommer resa till våra butiker för att utbilda och följa upp det visuella intrycket och arbetet.

Vi söker dig som:
· Har tidigare erfarenhet från detaljhandeln 
· Har erfarenhet av ritprogram, såsom Cad, SketchUp, Blender e.d.
· Har erfarenhet av att skapa framgångsrika kommersiella säljlösningar, från idé till genomförande.
· Har erfarenhet av visual merchandising och store planning.
· Tycker om att jobba i en föränderlig miljö med högt tempo.

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken, orädd och analytisk. Du gillar utmaningar och kan arbeta självständigt med egen drivkraft. Du har en förmåga att se kopplingen till affärsverksamheten och är inte rädd för att ta egna beslut. Du gillar att arbeta i ett högt tempo och kan hantera många samtidiga arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt.

Vi erbjuder:
Ett utmanande, omväxlande och roligt arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att forma din arbetsroll framåt.
Ett självständigt och utvecklande arbete hos ett entreprenörstänkande och växande omnikanal-aktör. En framgångsrik organisation i en informell miljö med duktiga och engagerade medarbetare som drivs av att göra skillnad. 
 
Övrig information:
Tjänsten är ny och tillsvidare på heltid. Placeringsort för tjänsten är huvudkontoret i Stockholm men innebär även resor om ca 1 - 2 dagar i veckan.

I denna rekrytering samarbetar Lyko med Retail Recruitment. Du ansöker via denna länk och frågor om processen besvaras av rekryteringskonsult Malin Karlsson.

Registrera gärna din intresseanmälan så snart som möjligt då vi läser ansökningar och rekryterar löpande. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via mail eller brev. 

Välkommen till Lyko!

Malin Karlsson

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Rekrytering chefer/specialister inom Retail/E-commerce/FMCG
Arbetsort Stockholm
Kontaktperson Malin Karlsson, Recruiter, malin.karlsson@retailrecruitment.se, 0705 - 08 43 40
Villkor
Yrkestitel Store Concept- & Visual Merchandising Specialist
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-02-25
Publiceringsdatum 2019-01-28

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!