K-rauta har idag 18 byggvaruhus i Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr. Med våra rötter i ett land med ett klimat som ställer höga krav så vet vi att kvalitet lönar sig i längden. Därför rustar vi bara med prisvärda produkter. I byggvaruhuset hittar du allt från minsta blomfrö till rejält virke och den service du behöver för att ro ditt projekt i hamn. Oavsett om det gäller hemmet, trädgården, byggplatsen eller entreprenaden så kan du lita på en partner som lever efter att förtroende byggs på sikt. Vi är ett internationellt företag med verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.

Vi arbetar ständigt med att förenkla och förbättra vår verksamhet så att vi kan fokusera på kunden. Vi medarbetare är ”av det rätta virket” för att vi är entreprenörer som tar ansvar och har en passion för det vi gör. Vi håller det vi lovar och lever efter våra kundlöften. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare ger nöjda kunder.

K-rauta söker Kategorichef Trädgård

Stockholm
Sista ansökningsdag 2019-02-22

På K-rauta är ambitionen, viljan och tempot högt. Vi är ett energiskt team som tror på människor, har kul och älskar utmaningar. Nu söker vi en passionerad och driven Kategorichef för området trädgård som vill bli en del av vårt team.

Om tjänsten

Som Kategorichef ansvarar du för ett av K-rautas kategoriområden. Du ansvarar för att löpande optimera försäljning och lönsamhet för våra byggvaruprodukter samt för att optimera ansvarsområdet ur ett kommersiellt perspektiv. Det är du som leder arbetet med att skapa ett attraktivt, konkurrenskraftigt och lönsamt sortiment för samtliga kanaler.

I rollen ansvarar du för att vi speglar sortimentet i våra butiker utifrån vår roll på marknaden och kundens behov. Det innebär att du utmanar och prissätter för att skapa ett effektivt, attraktivt och lönsamt sortiment. Du sköter även inköpsplanering samt förhandlingar med både befintliga leverantörer och med sourcing av nya.

Självklart håller du dig ständigt á jour med branschutvecklingen för att fånga nya affärsmöjligheter. Du arbetar även med kampanjplanering för området och kommer vara involverad i våra utvecklingsprojekt. Du är delaktig i hur sortimentet skall exponeras mot kund i såväl fysiska butiker som i det digitala. I rollen har du ansvar för inköpsbudget samt prissättning och produktkalkyl för kategorin och du implementerar globala processer lokalt samt att deltar i det internationella inköpsarbetet tillsammans med vår globala inköpsorganisation. Ansvaret för sortimentet sträcker sig från idé till nöjd kund oavsett marknadskanal.

Du har också nära samarbete med marknadsavdelningen bl. a. avseende marknadsföring, exponering, produktinformation och aktivitetsplanering. Vidare har du ansvar för inköpsbudget samt prissättning och produktkalkyl för kategorin. Sist men inte minst förverkligas framgången inom kategorin i nära samarbete med logistik och försäljningsorganisationen – för att omsätta en produktidé till verklighet då kunden köper produkten hos K-rauta. Du arbetar i en matrisorganisation men rapporterar till Affärsområdeschef Bygg/Verktyg/Trädgård i Sverige.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskap genom erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av försäljning och inköpsarbete med dokumenterat goda resultat och gärna från internationell miljö, samt gedigen kunskap från arbete mot kunder inom B2B sällanköp.

Vi ser också att du har god förhandlingsvana och god kännedom om produktområdet och dess affärsmodeller. Du har tidigare erfarenhet av arbete med varuförsörjning och varuanskaffning inom detaljhandeln samt har arbetat med floor plan, strategisk prissättning samt säljfrämjande arbete i butik.

Dina kunskaper i svenska och engelska är utmärkta i både tal och skrift, och har du tidigare erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom produktkategorier som tex. trädgårdsmöbler, grill, bevattning ser vi detta som mycket meriterande

Personliga egenskaper

Du är en person med hög ambitionsnivå, mycket energi samt en öppen och strukturerad personlighet. Ditt förhållningssätt är pragmatiskt och du känner en stark kommersiell drivkraft och passion för att utveckla affären i såväl fysiska butiker som e-handel. Du arbetar lösningsfokuserat och vi lägger stor vikt vid din kommunikations- och samarbetsförmåga.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga gärna ditt CV och personligt brev i din ansökan. Vi tillämpar bakgrundskontroller och personlighetstester som urvalskriterier i alla rekryteringar.

I denna rekryteringsprocess samarbetar K-Rauta med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Mio Emanuelsson.

Observera att vi inte kan ta emot ansökningar via mail pga GDPR, ansök via länken i denna annons.

Mio Emanuelsson

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Stockholm
Kontaktperson Mio Emanuelsson, Senior Executive Recruiter, Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se, 0705084406
Villkor
Yrkestitel Kategorichef Trädgård
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-02-22
Publiceringsdatum 2019-01-24

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!