Saba Blommor ansvarar för inköp, försäljning och distribution av blommor till återförsäljare i hela landet och erbjuder ett brett sortiment av blommor från hela världen. Största delen av sortimentet är svenskodlat och vi prioriterar blommor från lokala odlare. Företaget ingår i Plantagenkoncernen där det händer massor av roliga saker, och vi har en spännande tid framför oss.

Saba Blommor söker Inköp/Kategorichef

Malmö
Sista ansökningsdag 2019-03-11

Vill du vara med på vår spännande resa och är du en person som vill arbeta i en nyckelroll som Kategorichef & inköpschef? I så fall ska du söka till oss! 

Som kategorichef & inköpschef arbetar du både strategiskt och operativt med att utveckla såväl hela kategorin blommor, som att själv ta inköpsansvar för en del av sortimentet. Du har ett personalansvar för två duktiga inköpare som har varit i bolaget länge.
Du sitter med i ledningsgruppen för Saba Blommor och rapporterar direkt till VD. Du har personalansvar för 2 inköpare, 1 administratör samt 3 butiksupport.

Arbetsuppgifter och ansvar
 • Det totala sortimentsansvaret för Saba Blommor 
 • Initiera och leda prioriterade kategoriaktiviteter utifrån affärsplanen, samt driva det strategiska arbetet med utveckling av sortiment och koncept.
 • Utveckla och implementera strategier för ständig utveckling av kategori och sortiment
 • Leda, coacha och utveckla inköpsavdelningen
 • Driva utvecklingen av arbetssätt och processer som rör category management och inköpsarbete
 • Jobba aktivt med analys och uppföljning av inköp vs försäljning i en väldigt snabbomsatt kategori med kort hållbarhet.
Kvalifikationer och erfarenhet
 • Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. 
 • Du har erfarenhet från FMCG och gärna dagligvarubranschen, och har bred erfarenhet att jobba med kategoriutveckling och inköp. 
 • Du har en god kunskap om konsument- och köpbeteende och god förståelse och insikt om vad som driver försäljning och lönsamhet för våra kunder. 
 • Du brinner för att ta en analys vidare från siffra till handling och har även en god känsla för trender inom färg, form och inredning. 
 • Du trivs i en miljö som präglas av snabba beslut och handlingskraft.
Personliga egenskaper

Du har en stark drivkraft, ett stort engagemang och är både affärs- och resultatorienterad. Du är en positiv och engagerad person som gillar att tänka nytt och testa nya vägar. Du har en väl utvecklad social kompetens och du drivs av att knyta kontakter och utveckla relationer, till både kunder och kollegor. Du gillar att ha kul på jobbet och en inställning att ingenting är omöjligt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i ett företag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Hos oss får du jobba tillsammans med härliga kollegor där vi alla brinner för att göra bra affärer tillsammans.

Passar denna beskrivning in på dig? I så fall är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. I denna rekrytering jobbar Saba Blommor med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior executive rekryterare Mio Emanuelsson.
Placeringsort Malmö eller Stockholm

På grund av GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via mail, ansök via länken i denna annons.

Mio Emanuelsson

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Malmö
Kontaktperson Mio Emanuelsson, Senior Executive Recruiter, Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se, 0705084406
Villkor
Yrkestitel Inköp och Kategegorichef
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast + rörlig
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-03-11
Publiceringsdatum 2019-01-17

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!