Jula är ett framgångsrikt och expansivt företag som erbjuder hemmafixare och proffs ett attraktivt sortiment till låga priser. Expansion är en tydlig del av Julas vision, här erbjuds goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Jula finns idag i Sverige, Norge och Polen.

Jula söker E-handelsspecialist

Västerås
Sista ansökningsdag 2019-01-27

E-handelsspecialist
Är du en analytisk säljare som vill möta kundens behov? Drivs du av utveckling till ständig förbättring i kombination med erfarenhet av e-handel? Då kan det vara dig vi söker! Vi startade upp vår e-handel under 2017 och fortsätter nu att utveckla den. Vi söker därför en e-handelsspecialist som kan vara med och driva digital försäljningen på vår svenska marknad.

 
Det här gör man som E-handelsspecialist
Som Julas e-handelsspecialist är du med och skapar en stark e-handel i Sverige utifrån Jula AB:s koncernövergripande riktlinjer.
Du kommer att planera, leda, följa upp och utveckla all e-handelsförsäljning inom Sverige. Genom ditt val av placering av produkter och analys av hur valen påverkar försäljningen har du en stor påverkansgrad på försäljning via jula.se. Du kommer även att arbeta med att identifiera och lyfta fram säsongens lokala bästsäljare och aktivt verka för att öka försäljningen genom snittköp, artiklar per order och konverteringsgrad.
I rollen ingår också konkurrens-och trendbevakning ur ett analytiskt perspektiv.  

Vi ser e-handeln som ett försäljningsstöd till våra varuhus och att din roll kommer hjälpa fler kunder att hitta till våra varuhus, det är därför viktigt att kunna förstå verksamhetens helhet. Du samverkar med moderbolaget Jula AB som har process- och systemansvar för e-handelns utveckling och uppföljning, samt med Jula Sveriges marknadsavdelning och motsvarande roll på våra andra marknader Norge och Polen.
 

Det här är din bakgrund och dina erfarenheter
Vi söker dig som har erfarenhet av e-handel och har god kännedom om detaljhandeln i Sverige. Du har kunskap om hur försäljningen på webben påverkar övriga försäljningskanaler och hur de kan påverka webben. Vi ser även att du har en förståelse för hur webben påverkar kundbeteendet och hur den kan integreras med köpprocessen i varuhusen. Du har också erfarenhet av kundanalysarbete och har intresse för att identifiera kundens behov.
 
Det är även meriterande med webteknisk förståelse och att ha arbetat med EPIserver. Vi ser att du behärskar engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Excel och Google Analytics.


Det här är du som person
Som E-handelsspecialist är det viktigt att du får energi av att driva digital försäljning och dess utveckling framåt. Du brinner för att aktivt påverka försäljningen genom analyser kring varför och hur den påverkas. Du har en god strategisk förmåga, är resultatorienterad med ett högt engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med oss utifrån våra kunders behov.
 
Du kan arbeta självständigt men trivs med samarbete med andra. Du har ett analytiskt och nyfiket förhållningssätt till utmaningar och lösningar.
 
Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning med placering på Jula Sveriges huvudkontor i Skara. Det finns även möjlighet att arbeta 2-3 dagar utifrån ngt av Julas varuhus i t ex Göteborg eller Västerås och resterande tid på plats i Skara.
 

Så här Söker du
Om du känner att du passar för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format via länken nedan då vi håller intervjuer löpande och rekryteringen kan komma att avslutas i förtid! Sista ansökningsdagen är 27/1 2019.

Frågor om rekryteringen besvaras av Lars Eliason, 0708-38 78 43, lars.eliason@retailrecruitment.se

Lars Eliason

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Västerås
Kontaktperson Lars Eliason, Senior Recruiter, lars.eliason@retailrecruitment.se, +46 70-838 78 43
Villkor
Yrkestitel E-handelsspecialist
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-01-27
Publiceringsdatum 2019-01-08

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!