Hemköp är butikskedjan för matintresserade människor och kännetecknas av personlig service med tonvikt på färskvaror och ett brett sortiment. 2016 valdes vi till ”Sveriges starkaste kedja” och det är tydligt att både kunder och medarbetare trivs i butikerna, samtidigt som det attraktiva och prisvärda sortimentet blir alltmer känt. I januari 2018 blev Tempo en del av Hemköp och tillsammans utgör bolaget cirka 350 butiker, egen- och handlarägda.

Regionchef – Hemköpskedjan, Stockholm

Stockholm
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Till vår Driftavdelning söker vi nu en drivande och affärsmässig ledare till uppdraget som Regionchef. Som Regionchef hos oss arbetar du med att leda och fördela arbetet i regionen på ett kostnadseffektivt sätt i enlighet med koncernens kärnvärden och ledarprofil. Du arbetar med att driva genom lönsam försäljning och arbetar aktivt med butikernas kundbemötande för att ge våra kunder en positiv butiksupplevelse. Butiken är scenen och varje detalj en chans att göra skillnad.

Är du redo att ta plats inom Hemköp, där kunden alltid står i centrum?

Det här får du göra
Inom regionen finns det 8 stycken egenägda butiker och 15 stycken handlarägda butiker. I de egenägda butikerna kommer rollen innebära både personal-, resultat- och arbetsmiljöansvar. I rollen ingår även att rekrytera nya Butikschefer och introducera dem utifrån deras behov för att ge dem förutsättningar att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Du har ett stort intresse för människor och drivs av en vilja att se andra växa. I de handlarägda butikerna innebär rollen att inspirera och coacha entreprenörer. Du säkerställer att rådande regler, rutiner, avtal och lagar efterlevs i regionens butiker.

Som Regionchef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:
- Driva lönsam försäljning genom att arbeta mot fastställda mål och sträva efter lönsamhet
- Skapa en effektiv organisation genom att arbeta strukturerat med god planering
- Hålla regelbundna butikchefsmöten, utvecklings- och medarbetarsamtal, göra utvecklingsplaner, samt att coacha, stötta och följa upp Butikscheferna i deras långsiktiga arbete

Som person bidrar du med positiv energi och ser värdet i att nätverka externt såväl som internt. Din förmåga att samarbeta samt kommunicera på ett tydligt sätt i budskap och handling, kommer att hjälpa dig att vara lyckosam i denna roll. Du ser verksamheten i ett helhetsperspektiv och har ett genuint intresse för försäljning, kundnytta samt att utveckla företagets lönsamma affärer. Vidare har du ett coachande förhållningssätt gentemot medarbetare där du ger ansvar, befogenheter samt förtroende fullt ut rörande tilldelade arbetsuppgifter.

Som Regionchef kommer du ingå i driftens ledningsgrupp och du rapporterar till företagets Driftchef.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har 5–7 års erfarenhet av att leda andra ledare, samt erfarenhet av ekonomiskt arbete och budget såväl som resultatuppföljning.

Önskvärt är även att du har:
- Erfarenhet av att leda andra ledare på distans
- Erfarenhet av att arbeta med handlarägda butiker
- Kunskap inom kollektivavtal, arbetsmiljö, arbetsrätt samt fackliga förhandlingar

Kompetensutveckling och karriär
För att du ska få en inspirerande start hos oss erbjuder vi ett introduktionsprogram där du får lära dig allt från kundbemötande till hur du kan bidra till ett hållbart samhälle. Vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Hemköp karaktäriseras av entreprenörskänsla, nyfikenhet och en snabbhet i att ta beslut. Vi är ett av flera bolag inom Axfood-koncernen, vilket innebär en möjlighet till utveckling internt inom koncernen. Vi arbetar mot tydliga mål och är en organisation i förändring där du har möjlighet att få vara med och påverka från dag ett. 

För Hemköp är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Hemköp uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla sina tjänster. Att du vill utvecklas och växa tillsammans med företaget ses som en självklarhet. Via Axfoodakademien, koncernens utbildningsenhet, erbjuds ett antal utbildningar som ger medarbetaren förutsättningar att utvecklas i sin roll och inom koncernen. Hemköp erbjuder en arbetsplats med tydliga gemensamma värderingar där alla strävar åt samma mål.

För att söka tjänsten går du in på Future Managements hemsida www.futuremanagement.se. Vi hanterar inga ansökningar via post eller e-post.

Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Future Management; Rolf Lindgren, 070-513 66 94.

Varmt välkommen med din ansökan!
Kontakt
Arbetsgivare Future Management
Arbetsort Stockholm
Kontaktperson Rolf Lindgren, rolf.lindgren@futuremanagement.se, 0705136694
Alexander Lindgren, alexander.lindgren@futuremanagement.se, 0727407998
Villkor
Yrkestitel Regionchef
Anställningsform Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-01-21
Publiceringsdatum 2018-12-18

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!