Myrorna är Sveriges mest välkända butikskedja som säljer second hand med butiker över hela landet. Vi är störst när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Verksamheten fungerar som vilken butikskedja som helst. Med budget, krav på försäljning och ekonomiskt överskott.
Ändå skiljer vi oss från andra eftersom vårt ekonomiska överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vårt uppdrag består också av att bidra till en hållbar samhällsförändring genom att få fler svenskar att återanvända. Men också genom att få fler människor som står långt från arbetsmarknaden att komma lite närmare genom arbetspraktik hos oss. De tre uppdragen är centrala för allt vi gör – från hur vi samlar in till hur vi säljer.

Vi är en betydelsefull samhällsaktör som verkar för en hållbar värld sedan över 120 år tillbaka.

Läs mer på myrorna.se.

Butikschef Järntorget Vikariat

Göteborg
Sista ansökningsdag 2018-12-27

Vi söker nu en beprövad och erfaren butikschef till ett föräldravikariat till vår stora butik på Järntorget i Göteborg. Vi söker dig som är en affärsdriven ledare, brinner för second hand och som älskar att skapa förutsättningar för människor att växa. 

I rollen som butikschef har du det operativa ansvaret för att driva och utveckla butikens försäljning. Du är övergripande ansvarig för att butiken drivs i linje med butikens och Myrornas affärsplan och värderingar. Du har personal- och budgetansvar. Personalansvaret omfattar omkring ca 40 medarbetare, som består av anställda och personer som arbetstränar inom ramen för olika arbetsmarknadsåtgärder. Vidare följer du t.ex. upp nyckeltal, säkerställer att kampanjer och aktiviteter genomförs enligt marknadsplan, att butiken följer Myrornas koncept och att bemanningen och tidrapportering är optimal. Du rapporterar till en av Myrornas Områdeschefer.

Du är en ansvarstagande person med ett positivt och prestigelöst förhållningssätt gentemot din omgivning. Genom ditt ledarskap motiverar du dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem och butiken att lyckas. Att engagera dina medarbetare i nyckeltal och försäljningsmål är en naturlig del av din vardag. Du är strukturerad och tydlig i din ledarroll och trivs med ett högt tempo. Du ser helheten i verksamheten och har en god prioriteringsförmåga eftersom du arbetar mot mål på såväl lång som på kort sikt.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har en Gymnasial utbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi tror du har minst fem års dokumenterad erfarenhet av retail och minst tre års erfarenhet av ledande befattning med personalansvar. Du har tidigare erfarenhet från konceptstyrd kedja och har erfarenhet av budgetering, konstadsuppföljning och schemaläggning.  Som ledare sätter du tydliga mål, delegerar ansvar, följer upp mål och prestationer. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att leda och driva framgångsrikt förbättringsarbete samt har en bevisat god kommunikativ förmåga med medarbetare, chefer och övriga intressenter.

Vi erbjuder
Tjänsten är ett vikariat heltid, tillträde efter överenskommelse t.o.m. 20200131. Vid frågor kring tjänsten, kontakta Områdeschef Nina Eriksson, 0736-88 69 59.
Kontakt
Arbetsgivare Myrorna
Arbetsort Göteborg
Villkor
Yrkestitel Butikschef
Anställningsform Vikariat
Varaktighet 6 månader eller längre
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Sista ansökningsdag 2018-12-27
Publiceringsdatum 2018-11-30

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!