XL-Bygg är en rikstäckande kedja av drygt 70 fristående bygghandlare som tillsammans driver drygt 130 anläggningar i Sverige. Tillsammans med XL-Bygg i Danmark och XL-Bygg i Norge bildar de Skandinaviens största bygghandelskedja med sammanlagt knappt 300 bygghandlare. I Sverige har kedjan funnits sedan år 2009 och drivs av serviceorganisationen XL-Bygg AB

Regionchef Syd /Väst XL-Bygg

Jönköping
Sista ansökningsdag 2019-01-07

Rollen som regionchef inom delägarstöd på XL-BYGG är inriktad på att stödja våra delägare/handlare i att utveckla sin verksamhet att sälja mer och bli lönsammare. Detta görs genom analys av verksamheten och gemensamt framtagande av handlingsplan. Stödet till delägarna/handlarna kan vara brett och du kan behöva stötta i frågor i allt från etablerings/förnyelseärenden till arbetsrätt. Du förväntas inte vara expert inom alla dessa områden, men du bör kunna coacha och vägleda delägarna/handlarna till rätt kontakt.

I rollen som regionchef är du på resande fot stor del av din tid då delägarkontakten och fysiska besök är en nyckelfaktor i tjänstens framgång. Fördelningen bör ligga på ca två dagar administration och tre dagar butiksbesök i veckan. Övernattningar 1-2 dagar i veckan.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter uppgifter:

Stödja delägarna i frågor diverse frågor som kan uppkomma i den dagliga driften.
Stödja delägarna/handlarna i strategisk försäljningsutveckling
Verka för sänkta kostnader i driften genom bla. benchmark
Analysera nyckeltal och drift på anläggningsnivå samt komma med åtgärdsförslag
Skapa och genomföra lokala nätverk för delägare och platschefer/försäljningschefer
Genomföra affärssamtal med delägare/handlare
Genomföra butiksbesiktning på anläggningsnivå
Erbjuda stöd med affärsplanearbete vid behov
Erbjuda verksamhetsanalys vid behov
Agera delägarnas förstahandskontakt med bolaget

Din profil 

För denna tjänst är det viktigt att du har en ekonomisk förståelse och att du har jobbat med att göra och tolka en affärsanalys sedan tidigare. Du ska agera som ett affärstöd och följa upp mål och resultat, vara konsultativ och brinna för att utveckla människor i deras roller och hjälpa dem att driva sin verksamhet med nyckeltal och resultat. Det är viktigt att du är prestigelös och trygg i dig själv, då det är delägaren/handlarens resultat och framgång som hela tiden måste stå i fokus. Du behöver ha ett utvecklat ledarskap där du kan anpassa dig efter individen och förutsättningarna på varje anläggning. Du behöver också lockas att driva utveckling via coachning och dialog, då du i denna roll kommer att bedriva ledarskap, men kommer att sakna möjligheten att besluta vad som skall göras i slutändan. Detta då det  slutgiltiga beslutet ligger hos den enskilda delägaren.


  • Vi tror att du tidigare har haft Regionchefsansvar inom detaljhandel/B2B eller har jobbat i en annan affärskonsultativ roll.
  • Erfarenhet av att jobba med fria företagare alt franchise är ett stort plus.
  • Du har djup förståelse för hur handel fungerar och både kunna analysera ekonomi och fysisk drift av en anläggning.
  • Du brinner för försäljning och för att sätta kunden i fokus, såväl den externa som den interna kunden. 
  • Du är en ledare som är tydlig, utmanande och coachande samtidigt som du inte är rädd att hantera obekväma frågor. 
  • Som person är du kommunikativ, inspirerande, drivande, ordningsam, stresstålig och har datorvana 
  • Att du är van att jobba mot uppsatta mål och följa upp på distans ser vi som en självklarhet
 Vi erbjuder

Vi erbjuder ett mycket intressant och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och där du genom ditt engagemang kommer kunna göra verklig skillnad för våra Handlare/delägare. Dina närmsta kollegor blir respektive Handlare/Platschef samt din regionchefs-kollega som ansvarar för norra halvan av Sverige. Du rapporterar till närmsta chef som är försäljningschef för XL-BYGG AB

Region Syd/väst sträcker sig från Skåne i söder upp till i höjd med Vänern och Vättern. Då tjänsten är förenad med mycket resor med bil är optimal placering någonstans i mitten av detta område ex.Växjö eller Jönköping. B-körkort är ett krav.

Övrig information

Tjänsten är på heltid med 6 månaders provtjänstgöring. I samband med denna rekrytering samarbetar XL-BYGG med Retail Recruitment Executive, ansvarig rekryterare Mio Emanuelsson, Senior Executive Recruiter.

Vänta inte med att skicka oss din ansökan då vi rekryterar fortlöpande och tillsättning kan ske innan ansökningstiden löpt ut. Sök via vår hemsida, vi tar inte emot ansökningar via e-post

Mio Emanuelsson

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Jönköping
Kontaktperson Mio Emanuelsson, Senior Executive Recruiter, Mio.emanuelsson@retailrecruitment.se, 0705084406
Villkor
Yrkestitel Regionchef Syd/Väst XL Bygg
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Körkort Personbil
Ansökan
Sista ansökningsdag 2019-01-07
Publiceringsdatum 2018-11-08

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!