Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger fastigheter längs den svenska järnvägen. Att arbeta på Jernhusen innebär att aktivt bidra till att skapa framtidens stationsnära städer och att få fler att välja hållbara resor och transporter. Idag har Jernhusen cirka 200 medarbetare och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 155 fastigheter till ett värde av 16,6 miljarder kronor. Jernhusen är en av många aktörer som tillsammans kommer att sätta ett stort avtryck på samhällsutvecklingen.

Senior Redovisningsekonom

Stockholm
Sista ansökningsdag 2018-12-31

Har du arbetat inom redovisning och vill fortsätta utvecklas hos ett framgångsrikt fastighetsbolag? Som Senior Redovisningsekonom blir du en del av en stabil och utvecklingsinriktad arbetsmiljö där du har det övergripande ansvaret för projektredovisning samtidigt som du arbetar med sedvanlig redovisning för koncernbolag. Du får möjligheten att fördjupa dina kunskaper inom system, redovisning och skattefrågor kopplat till fastighetsutvecklingsprojekt samtidigt som du får utveckla goda relationer och samarbeten inom hela verksamheten!

Jernhusen söker en kunnig och kommunikativ redovisningsekonom till sin ekonomiavdelning. Du har förvaltningsansvar för projektverktygen och är en viktig support för fastighetsutvecklingsprojekten i redovisnings- och systemmässiga frågor. Du samarbetar med dina kollegor på ekonomiavdelningen och hanterar även sedvanlig redovisning inklusive årsredovisning.

Huvudkontoret är beläget i moderna lokaler med öppet kontorslandskap på Västra Järnvägsgatan invid Stockholms Centralstation. Här sitter du tillsammans med cirka 100 medarbetare varav 11 medarbetare arbetar på avdelningen Redovisning och Reskontra. Du rapporterar till ekonomichef och du välkomnas till en avslappnad arbetsplats med affärer, hållbarhet och samhällsnytta i fokus.

Mer om tjänsten
Vår vision är att utveckla stationsnära områden till trygga, levande och attraktiva stadsmiljöer som ökar det kollektiva resandet och stöttar städernas tillväxt. Den kommande tioårsperioden kommer Jernhusens verksamhet att växa kraftigt och utvecklingsprojekten kommer att stå för merparten av tillväxten, läs gärna mer om några av våra olika projekt på https://www.jernhusen.se/vara-projekt/aktuella-projekt/.

I rollen som Senior Redovisningsekonom har du övergripande ansvar för projektredovisning. Ansvaret innebär att du förvaltar och utvecklar koncerngemensamma riktlinjer, mallar och projektkodsplaner och är systemförvaltare av verktyg för projektadministration och projektredovisning. Du samarbetar med skattejuristen och stöttar projektbeställare och projektcontrollers i redovisningsrelaterade frågor där du hanterar alltifrån upplägg av nya projekt, säkerställer att frågor kring skattemässig och redovisningsmässig hantering är hanterade och ansvarar för anläggningsregistret. Till din hjälp har du en junior kollega, som du också stöttar. Tjänsten innebär även att du avlastar en kollega med löpande redovisning, balansavstämningar och årsredovisning för koncernens dotterbolag.

Kvalifikationer och personlighet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har arbetat minst 5 år inom redovisning, företrädesvis inom fastighets- eller byggbranschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från fastighetsutvecklingsprojekt eller byggprojekt samt relaterade skattemässiga frågor såsom skattemässiga klassificeringar i projekt och fastighetsmomsfrågor. Du har vana, lättlärdhet och intresse för system och program. Du har god datavana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har särskilt goda kunskaper i Excel. Du formulerar dig väl i svenska i tal och skrift.

Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter. Vidare är du noggrann, analytisk och initiativtagande samtidigt som du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Viktig information
Ovanstående är en rekrytering med anställning hos Jernhusen. I denna rekryteringsprocess samarbetar Jernhusen med SJR. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan snarast via SJR, https://jobb.sjr.se/jobs/139783-senior-redovisningsekonom-till-jernhusen Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare, Simon Jordal/Recruitment Consultant SJR, 0766-47 16 39.
Kontakt
Arbetsgivare Jernhusen
Arbetsort Stockholm
Villkor
Yrkestitel Senior Redovisningsekonom
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Ansökan
Via epost till Extern länk: https://jobb.sjr.se/jobs/139783-senior-redovisningsekonom-till-jernhusen
Sista ansökningsdag 2018-12-31
Publiceringsdatum 2018-11-07

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!