Hemköp är butikskedjan för matintresserade människor och kännetecknas av personlig service, tonvikt på färskvaror samt ett brett sortiment. Vi finns på cirka 200 platser i Sverige, både i egenägd regi och i samverkan med handlare. Hemköp är en del av Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm AB:s Large Cap-lista. Hos oss ger drivkraft växtkraft - och inom koncernen utvecklas vi tillsammans.

Hemköp söker Regionchef Mitt

Västerås
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Hemköps duktiga regionchef går vidare och vi söker nu hans efterträdare. Region Mitt omfattar området Linköping-Norrköping-Nyköping-Örebro-Västerås-Örebro-Eskilstuna.

Bli en av oss

Som regionchef hos oss arbetar du med att leda och fördela arbetet i regionen på ett kostnadseffektivt sätt i enlighet med koncernens kärnvärden och ledarprofil. Du arbetar med att driva genom lönsam försäljning och arbetar aktivt med butikernas kundbemötande för att ge våra kunder en positiv butiksupplevelse. Butiken är scenen och varje detalj en chans att göra skillnad. Är du redo att ta plats inom Hemköp, där kunden alltid står i centrum?

Det här får du göra

Inom regionen finns finns 7 st  egenägda butiker och 19st  handlarägda butiker. I de kedjeägda butikerna kommer rollen att innebära både personal-, resultat- och arbetsmiljöansvar. I rollen ingår att rekrytera nya butikschefer och introducera dem utifrån deras behov för att ge dem förutsättningar att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Du har ett intresse för människor och drivs av en vilja att se andra växa. I de handlarägda butikerna innebär rollen att inspirera, coacha, kravställa samt att driva entreprenörer. Du säkerställer att rådande regler, rutiner, avtal och lagar efterlevs i regionens butiker.

Som regionchef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

* driva lönsam försäljning genom att arbeta mot fastställda mål och sträva efter lönsamhet
* skapa en effektiv organisation genom att arbeta strukturerat med en god planering
* hålla regelbundna butikchefsmöten, utvecklings- och medarbetarsamtal, göra utvecklingsplaner, samt att coacha, stötta och följa upp butikscheferna i deras långsiktiga arbete

Som person bidrar du med positiv energi och ser värdet i att nätverka externt såväl som internt. Din förmåga att samarbeta samt kommunicera på ett tydligt sätt i budskap och handling, kommer att hjälpa dig att vara lyckosam i denna roll. Du ser verksamheten i ett helhetsperspektiv och har ett genuint intresse för försäljning, kundnytta samt att utveckla företagets lönsamma affärer. Vidare har du ett coachande förhållningssätt gentemot medarbetare där du ger ansvar, befogenheter samt förtroende fullt ut rörande tilldelade arbetsuppgifter.

I rollen ingår resultatansvar för regionen och du rapporterar till vice driftschef.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i denna roll ser vi att du har 3-5 års erfarenhet av att leda ledare, samt erfarenhet av ekonomiskt arbete och budget såväl som resultatuppföljning. Önskvärt är att du har:

* erfarenhet av att leda ledare på distans
* erfarenhet av arbete inom dagligvaruhandeln
* erfarenhet av att arbeta med handlarägda butiker
* kunskap inom kollektivavtal, arbetsmiljö, arbetsrätt samt fackliga förhandlingar.

Hemköp karaktäriseras av entreprenörskänsla, nyfikenhet och en snabbhet i att ta beslut. Vi är ett av flera bolag inom Axfood-koncernen, vilket innebär en möjlighet till utveckling internt inom koncernen. Vi arbetar mot tydliga mål och är en organisation i förändring där du har möjlighet att få vara med och påverka från dag ett.

Kompetensutveckling och karriär

För att du ska få en inspirerande start hos oss erbjuder vi ett introduktionsprogram där du får lära dig allt från kundbemötande till hur du kan bidra till ett hållbart samhälle. Vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Mångfald

Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster. För en jämn könsfördelning välkomnar vi gärna kvinnliga sökande.

I samband med denna rekrytering samarbetar Hemköp med Retail recruitment.

Sök tjänsten genom att klicka på "ansök här" nedan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor hittar du kontaktuppgifter nedan.

Välkommen till Hemköp!

Olle Mikkelsen

Rekryteringsansvarig

Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Executive rekrytering Retail/E-commerce/FMCG/Executive
Arbetsort Västerås
Kontaktperson Olle Mikkelsen, VD/Senior Executive Recruiter, olle.mikkelsen@retailrecruitment.se, 0703374405
Villkor
Yrkestitel Regionchef
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast + rörlig
Körkort Personbil
Ansökan
Sista ansökningsdag 2018-12-16
Publiceringsdatum 2018-10-30

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!