Bergendahls Food är ett detaljhandelsföretag inom dagligvarubranschen. Företaget har 3500 anställda och omsätter i år 10 mrd. Utöver drift av de egna koncepten City Gross, M.A.T, EKO och Hyllinge Cash levererar företaget dagligvaror till fristående butiker inom bl a Matöppet och Den svenska matrebellen. Bergendahls Food ingår i Bergendahls, bildat 1922 och helägt av grundarfamiljen i tredje och fjärde generationen.

Bergendahls Food söker Kategorichef Kött

Hässleholm
Sista ansökningsdag 2017-10-29

Inom Kategori & Inköp finns avdelningen Färskt Kött & Fågel samt Fryst kött. Kategori & Inköp har ansvar för Bergendahl Foods totala inköp och förhandlar samt fastställer sortiment och villkor. Vi utvecklar och fördjupar arbetet i köttkategorin varför vi nu söker ytterligare en medarbetare inom detta område.

Dina arbetsuppgifter
Som Kategorichef är du en nyckelperson med ansvar för sortimentet ända ut i butik, vilket kräver stor kunskap och känsla för produktgruppen kött både vad gäller konsumentprodukter och produktion. I arbetet ingår löpande kontakter med etablerade svenska leverantörer såväl som internationella och dessutom lägger vi stor vikt vid löpande kontakter med våra butiker. Tjänsten är placerad i Hässleholm. Tempot är högt och resor ingår som en del av arbetet. Du rapporterar till affärsområdeschefen för Färskvaror.

Du är en nyckelperson som ansvarar för att optimera lönsamheten i butik, vilket kräver stor känsla för konsumentprodukter. I arbetet ingår löpande kontakter med svenska såväl som internationella kontakter. Du kommer att arbeta med ett sortimentsavsnitt där du kommer att ansvara för:
- upphandling med svenska och utländska leverantörer - leverantörsavtal
- medverkar vid produkt- samt förpackningsutveckling
- produktansvar
- inköp och prissättning - sortimentsuppbyggnad - kampanjplanering

Din bakgrund
Du har någon form av eftergymnasial ekonomisk utbildning, gärna kompletterad med specifik
branschutbildning. Då vår verksamhet kännetecknas av snabbhet och nytänkande, kräver tjänsten att du har gedigen erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete och sortimentsutveckling inom konsumentprodukter. Du är en mycket erfaren, prestigelös och strukturerad förhandlare och avtalsskrivare som har erfarenhet av internationella kontakter och att hantera leverantörer på ett etiskt riktigt sätt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av detaljhandel.

Som person är du drivande, intresserad av mat, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du är initiativrik och flexibel samtidigt som du har förmågan att bygga upp ett strukturerat och välfungerande inköpsarbete.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande utmaning och ett stimulerande arbete i ett expansivt familjeföretag med intressanta framtidsplaner och starka värderingar. Det är viktigt för oss att du är samstämmig med dessa värderingar och har dem som utgångspunkt i arbetet.
- Vi skapar vinst som ger oss resurser
- Vi är nytänkare som vågar vara annorlunda
- Vi tar socialt ansvar och värnar om vår omvärld
- Vi söker kontinuitet och präglas av långsiktighet

Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 29 oktober 2017.
Har du frågor, vänligen kontakta Affärsområdeschef Färskvaror, Michael Riedel via michael.riedel@bergendahls.se

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan på www.retailrecruitment.se - klicka på knappen nedan. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta lars.eliason@retailrecruitment.se

Vänta inte med att skicka oss din ansökan då vi rekryterar fortlöpande och tillsättning kan ske innan ansökningstiden löpt ut. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Kontakt
Arbetsgivare Retail Recruitment - Rekrytering inom retail
Arbetsort Hässleholm
Kontaktperson Lars Eliason, Senior Recruiter, lars.eliason@retailrecruitment.se, +46 70-838 78 43
Villkor
Yrkestitel Kategorichef Kött
Anställningsform Tills vidare
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid
Lönevillkor Fast
Körkort Personbil
Ansökan
Sista ansökningsdag 2017-10-29
Annonsen publicerades 2017-10-11

Vet du någon som passar för jobbet? Berätta för dem!