Engagerade medmänniskor sökes för förtroendeuppdrag!

  • Unspecified place of work

  • Ställföreträdare

  • 2018-08-31

Observera, denna ansökan gäller ej ensamkommande barn!


Är du empatisk? Vill du hjälpa andra?

Som ställföreträdare är du god man eller förvaltare åt människor som på grund av sitt hälsotillstånd behöver hjälp. Ofta innefattar din roll att hjälpa till med ekonomin (betala räkningar etc.), bevaka personens rättigheter gentemot myndigheter och att föra dennes talan. Uppdraget är ideellt men ger dig möjligheten att göra skillnad för en annan människa.

För att vara aktuell för ett uppdrag måste du

  • ha en annan huvudsaklig stadigvarande sysselsättning alternativt vara pensionär
  • vara fri från betalningsanmärkningar och inte förekomma i belastningsregistret
  • vara insatt i hur samhället fungerar


Kunskaper inom ekonomi och juridik är meriterande.

Alla uppdrag är olika, precis som vi individer, så känner du att du vill göra skillnad för någon, skicka in en intresseanmälan på en gång!

Observera, att vara ställföreträdare är ett förtroendeuppdrag som innebär att du hjälper en annan person på frivillig basis. Du blir alltså inte anställd av Stockholms stad.

Innan du blir aktuell för ett uppdrag kommer du behöva genomgå en rekryteringsträff. Det är en del av vår urvalsprocess. Rekryteringsträffen består av en informationsdel och en diskussionsdel. Om du går vidare eller inte får veta ett par dagar efter rekryteringsträffen. Vi genomför inga individuella intervjuer. Vi gör även en kreditupplysning samt ett utdrag ur belastningsregistret. Det är därför viktigt att du uppger ditt fullständiga personnummer vid ansökan. I och med att du sänder in en intresseanmälan godkänner du att vi gör en kreditupplysning och en belastningsregisterkontroll, och att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Bekräftelse på inskickad intresseanmälan görs per mejl med rubriken "Tack för din ansökan!". Det händer att dessa mejl hamnar i mottagarens skräppost (junk mail). Hör av dig till oss om du varken får bekräftelsen till din inkorg eller din skräppostlåda.

Klicka på knappen "Ansök här" om du vill gå vidare. Du skickas då till ett ansökningsformulär. Notera att det är obligatorisk att genomföra webbtestet innan du skickar in din ansökan! Webbtestet hittar på vår webbsida https://godman.stockholm/bli-god-man/

Vänligen använd en och samma mejladress genom hela rekryteringsprocessen. Använd en privat mejladress.

About the company

Behovet av gode män och förvaltare ökar. Behovet är särskilt stort för personer med psykiska funktionshinder och personer med missbruksproblematik.

Överförmyndarförvaltningen arbetar med tillsättning och tillsyn av ställföreträdare i Stockholms kommun.

För mer information om vad ett godmanskap innebär, gå in på https://godman.stockholm/


Apply here

Do you know someone who is suitable for the assignment? Tell them!